Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

İmar barışı için başvurular başladı

İmar Barışı affının yürürlüğe girmesinin ardından Yapı Kayıt Belgesi için başvurular alınmaya başladı...

2

Image

‘Çocuğumla beraber benimde hayatım sona erdi’

İstanbul'da terör örgütü PKK tarafından 7 Haziran 2016'da Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait iki midibüse y..

3

Image

İhracatımız yüzde 13 arttı
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın Mayıs ayı ihracatının geçen yılın Mayıs ayındaki ihrac..

4

Image

Yavru yaban keçisine Bakanlık sahip çıktı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yaban hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. ..

5

Image

‘İyotlu tuz kullanmayı tercih edin’

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, iyot yetersizliğinden korunmak için iyotlu tuzların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. ..

6

Image

‘Örnek bir ülke isek bunu ATATÜRK’E BORÇLUYUZ’

Ankara’da yaşayan Afyonlularla iftarda bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ''Bugün İslam aleminde örnek bir Türkiye Cumhuri..

7

Image

‘Gerekirse Türk Lirasına tamamen döneriz’
Sinop’ta temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Sinop İl Başkanlığı’ndaki ziyaretinde yaptığı açıklamada, Batı..

8

Image

Afyon Kaymaklı ramazan tatlıları kapış kapış
Afyonkarahisar'da tatlıların vazgeçilmezi manda sütünden "Afyon kaymağı" ile yapılan tatlılara ramazanda talep arttı. Kentte hizmet veren Altınay Şeke..

9

Image

Kıbrıs Gazisi Akgün son yolculuğuna uğurlandı
65 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi İsmail Akgün İmaret Camiinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. ..

10

Image

‘Anlık yağışlara karşı hazırlıklı olunmalı’
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'daki sele ilişkin, "Sel zaman zaman oluyor. Anlık yağışlar var, bunları da biz ikaz ettik hatta bu ikaz..

11

Image

Malatya’da Afyon’dakine benzer bir tesis kurulacak
Malatya'da çöpten enerji üreten Mimsan Grup, Afyon'da da benzer işlevi görecek yeni bir tesis kurmaya hazırlanıyor...

12

Image

‘Diktiğimiz fidanlar yemyeşil ormanlara dönüşecek’
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 2011-2015 yılları arasında İzmir Ödemiş’te uygulanan erozyon kontrolü çalışmaları ..

13

Image

Türkiye’nin ilk ayı barınağı Ovakorusu
Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağı, 1994'te başlatılan "Libearty-Türk Ayı Projesi" kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden topl..

14

Image

Tatlıcıların yoğun mesaisi
Afyonkarahisar’da uzun zamandır tatlıcılık sektörü üzerinde hizmet veren firmalardan “Cansel Tatlıcılık” çalışanları, Ramazan Ayı’nın girmesi ile birl..

15

Image

E-yoklama uygulaması başladı
Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların askerlik işlemlerini daha rahat yapmaları amacıyla e-yoklama uygulamasına geçildi. ..

16

Image

Ramazan ayının gözdesi Demirhindi ve Hurma
Geleneksel Osmanlı mutfağında yaygın olarak kullanılan ve 40 çeşit baharattan yapılan demirhindi Şerbeti, Ramazan ayında sofraları süslemeye hazırlanı..

17

Image

Fırınlar denetlendi
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan Ayı nedeniyle fırınları denetledi...

Tatlıcıların yoğun mesaisi | Gazete3.com.tr
Image

Tatlıcıların yoğun mesaisi


Afyonkarahisar’da uzun zamandır tatlıcılık sektörü üzerinde hizmet veren firmalardan “Cansel Tatlıcılık” çalışanları, Ramazan Ayı’nın girmesi ile birlikte taleplerin arttığını ve müşterilerine en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiler.
  GÜNCEL    19.05.2018 07:29:25

Ferhat YÜKSEL

Cansel Tatlıcılık yetkilisi Salih Sayır yaptığı açıklamada: “Ramazanın başlamasıyla tatlıya aşırı talep olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu ayda tatlı tüketimi fazla oluyor. Biz de ona güre hazırlıklarımızı tamamlayarak üretime başladık. Dükkânımızda çıkan her tatlıdan ziyade en çok güllaç tatlısına yoğun bir ilgi söz konusu. İnşallah bol, bereketli bir ay geçireceğiz." dedi.

“TATLILARIMIZ 7’DEN 70’E HİTAP EDİYOR”

Afyonkarahisar halkının en çok hangi tatlıyı tercih ettiğini belirten Salih Sayır: “Öncelikle tüm İslâm âlemini Ramazan ayının mübarek geçmesini diliyorum. Şu anda en çok güllaç adlı tatlımız rağbet görüyor. Bunun yanında tulumba tatlısı, tel kadayıfı, kızartma olarak adlandırdığımız tatlı çeşitleri ve baklava gibi çeşitlerimizde halkımız tarafından tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Firma olarak çeşit zenginliğimizi ön plânda tutmaya çalışıyoruz. Bir başka deyiş ile 7’den 70’e hitap ediyoruz diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“EN RAĞBET GÖREN TATLIMIZ GÜLLAǔ

Bir tatlıda olması gerekenlerin ve insan sağlığını nasıl etkileyeceğine dair de açıklamalarda bulunan Sayır: “Çeşidi ne olursa olsun, öncelikle taze olması gerekir ve taze bir şekilde tüketilmesi gerekir. Bunun yanında ürünlerimizi kendimiz imal ederek müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi. Vatandaşların Ramazan Ayında hangi tür tatlıları tercih etmeleri gerektiğine de değinen Salih Sayır: “Tabii ki hava şartları da bu durumu etkiliyor diyebiliriz. Mesela havaların soğuk olduğu zamanlar genellikle baklava çeşitlerimiz tercih ediliyor fakat havalar sıcak olduğu zamanlarda ise güllaç çeşitlerimiz yoğun ilgi görüyorlar” diye konuştu.

“GÜLLAÇ, SADECE RAMAZAN AYLARINDA ÇIKARTILIYOR”

Normal bir gün ile Ramazan Ayına ait bir günde vatandaşların tercihleri arasında değişkenlik olup olmadığına dair soruya da değinen Sayır: “İnsanlar niyetli olunca gözü her tatlıyı istiyor. Mesela güllaç tatlımız normal zamanlarda tezgâhtaki yerini almıyor fakat Ramazan Ayında yerini almış oluyor” dedi. Güllaç tatlısına daha detaylı bir şekilde değinen Salih Sayır: “Güllaç tatlısı çeşidine göre değişiyor. Meyveli, Antep fıstıklı, cevizli olarak üçe ayırmamız mümkün. Tabii mevsimi ve meyvesine göre de değişebiliyor. Biz tatlıcı olarak genelde sütlü kategorisindekileri tercih ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“BURASI GÜNLÜK VE TAZE OLUYOR”

Ramazan Ayı münasebeti ile evi için tatlı alışverişine gelen vatandaşlardan Mehmet Şanaldı ise: “Özellikle Ramazan’da sütlü tatlıları tercih ediyoruz tabii öncelikle de güllaç. Bu dükkân da sürekli bu tatlıları çıkarttığı için her daim burayı tercih ediyoruz günlük ve taze oluyor” ifadelerine yer verdi.

“EN ÇOK GÜLLAǒI TERCİH EDİYORUZ”

Vatandaşlardan Muhammet Sargün ise: “Genellikle Ramazan Ayı boyunca baklava, güllaç ve tulumba tatlısı özellikle tercih ediliyor fakat ağırlık güllaçta diyebiliriz. Ustamızda güllaç’ın en özel ve güzel tatlılarından ayarlıyor bizlere ve görüntüsü de zaten iştah kabartıcı” dedi. Ramazan Ayı’nın gelmesinin ardından fiyatların artışına da değinen Sargün: “Şu anda Türkiye piyasaları özellikle değişken olduğu için ister istemez tatlı fiyatları da oluyor fakat Ramazan Ayı’da olsa ağzımızın tadı hiç değişmiyor” diye konuştu.


  GÜNCEL    19.05.2018 07:29:25

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
18.06.2018
18.06.2018
18.06.2018
OZEL HABERLER