Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

Ayı gülünü koparanlar 50 bin TL ceza ödeyecek
Afyonkarahisar’ın Kirsa Vadisi'nde "Ayı Gülü" ve "Kızıl Lale" olarak adlandırılan, koruma altındaki "Paeonia Officinalis" çiçeğini koparana 48 bin 600..

2

Image

Coşkuyla kutladık
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
..

3

Image

Filistin’e insanı yardım kampanyası başlatıldı
Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada Filistin için insani yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi. ..

4

Image

‘Afyonlular en ucuz sebze ve meyveyi yiyor’
Afyonkarahisar Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, yasa gereği esnafa yüzde 8, kurumsal firmalara yüzde 1 oranında KDV uygulan..

5

Image

Ata’ya saygı için pedal çevirdiler
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Afyonkarahisar Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bir etkinlik düzenlendi...

6

Image

Vali Tutulmaz, Vali Günaydın’ı ağırladı
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti...

7

Image

Ethem Tem Foto Yarışması Başvuruları devam ediyor
Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının da sahibi olan Ethem Tem, Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyo..

8

Image

Vali Mustafa Tutulmaz: ‘Yurtlarda yetişen çocuklar aile sıcaklığını hissetmiyorlar’
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı koruyucu aileler ve çocuklarla iftarda bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, devletin yurtlarda yetişti..

9

Image

Ramazan bereket ile geldi
Afyonkarahisar halk pazarında kurulan sebze meyve tezgahları halkın yüzünü güldürüyor. Ramazan nedeni artan alışverişte pazarda payını alıyor. Haftalı..

10

Image

Mevsimlik işçiden duyarlı hareket: Bulduğu 24 bin TL’yi sahibine ulaştırdı
Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan mevsimlik işçi Beytullah Gündoğdu (38) Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde bir pa..

11

Image

Özdilek’te ramazan coşkusu yaşanacak
Özdilek Afyonkarahisar Alışveriş Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Geleneksel Ramazan Etkinlikleri ile misafirlerinin huzurlu ve keyifli bir rama..

12

Image

‘Müzeler kültürümüzün hazineleridir’
Müzeler Günü nedeniyle Vali Mustafa Tutulmaz İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuş..

13

Image

Başkan Çoban ilk orucunu çadırda açtı
Mübarek Ramazan ayının ilk gününde orucunu iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açmayı gelenek haline getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ge..

14

Image

“Mali’ye su kuyusu açtık”
Deniz Feneri Derneği Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu Hayratı olan su kuyusu Afrika ülkesi Mali’de açıldı. Deniz Fe..

15

Image

Kağıt katlayarak para kazanıyorlar
Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan "quilling" kursuna katılan kadınlar, rengarenk kartonları kıvırarak yaptıkları tabl..

16

Image

Vali Tutulmaz Halk Günü Toplantısında konuştu: ‘Sorunları çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz’
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Mayıs ayı Halk Günü Toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, halkın sıkıntı ve taleplerine çözüm bul..

17

Image

AKܒde engelliler unutulmadı
Engelliler Haftası kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde etkinlik düzenlendi...

‘HER GÜN SAHURA KALKIN İFTARDA AŞIRI YEMEKTEN KAÇININ’ | Gazete3.com.tr
Image

‘HER GÜN SAHURA KALKIN İFTARDA AŞIRI YEMEKTEN KAÇININ’


Yaklaşan Ramazan ayı öncesi iftar ve sahurda beslenme konusunda uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Ramazan ayı boyunca her gün sahura kalkılması gerektiğini, iftarlarda da hafif yiyeceklerin tercih edilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.
  AFYON    15.05.2018 09:53:49

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Ramazan ayında sahur ve iftarda beslenme konusunda açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının ruhumuzun ve kalbimizin huzurla nefes aldığı bir ay olduğunu kaydeden Korkmaz, “Sadece inancımızda değil sosyal yaşantımızda da büyük yer tutan ve 7'den 70'e hepimizin saygı gösterdiği Ramazan Ayı ruhumuzun, kalbimizin huzurla nefes aldığı bir dönem olduğu kadar aynı zamanda vücudumuzun yeme-içmeye uzak duruşu yani perhiz ile dinlendiği de bir aydır. Ramazan Ayı, oruç ile bizlere şifâ olsa da eğer dikkat edilmezse bazı sağlık sorunlarına da yol açacağını unutmamamız gerekiyor. Özellikle son yıllarda, yaz aylarının aşırı sıcak günlerine gelmesi, Ramazan Ayında bazı hususlara daha çok özen göstermeyi gerekli kılıyor” diye konuştu.

“12-14 BARDAK İFTARLA-SAHUR ARASI SU İÇİN”

Ramazan ayı boyunca her gece mutlaka sahura kalkılması ve iftarda hafif yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, “Bu noktada iki şeyi önemsememiz lazım: sahura kalkmak ve iftar sofrasını hafif yemeklerle hazırlamak. Ramazan Ayının belki en önemli öğünü sahurdur. Sahura mutlaka kalkmaya çalışmalı ve yemek olarak kalsiyum içeren süt, yoğurt, peynir gibi gıdalarla desteklenmiş hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Eğer erken acıkma sorunumuz varsa nohut, bulgur pilavı, mercimek gibi bakliyatları da tüketebiliriz. Aşırı sıcakları düşündüğümüzde ise sahurda kesinlikle aşırı yağlı ve tuzlu, unlu yemekler yememeliyiz. Vücudun su dengesini korumak için, susama hissi duyulmasa bile iftar ve sahur arasında sık sık en az 2-2,5 lt (yaklaşık 12-14 su bardağı) su içilmelidir. İçildikten sonra susuzluğa neden olan gazlı içecekler yerine ayran, meyve suyu, maden suyu gibi doğal sıvıları tercih etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“AŞIRI YAĞLI YEMEKLERDEN UZAK DURUN”

İftar yemeklerinde aşırı yağlı yemeklerden uzak durulması gerektiğini dile getiren Korkmaz, “İftar yemeklerinde ise yine aşırı yağlı yemeklerden uzak durmalı; yemeğe çorba ile başlayarak büyük bir porsiyon yerine az yemekle idare edip 1-2 saat sonra tekrar yemek alabiliriz. Tatlı olarak sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları gibi hafif tatlılar tercih edilmelidir. Ramazan Ayında özellikle iftarlarda aşırı ve hızlı yemek yenilmesi, ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkaran başlıca hatalara bir örnektir. Yine iftar sofralarımızda, her güne farklı bir gıda almaya çalışmalıyız. Et, balık, kuru bakliyat, sebze gibi gıdaları haftanın günlerine dağıtarak dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz. Izgara, haşlama ve fırında yapılan yemekler tercih edilmeli; kavrulmuş, tütsülenmiş ve kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır” dedi.

“İFTARDAN SONRA FİZİKSEL AKTİVİTE YAPIN”

İftardan sonra spor yapılması gerektiğini belirten Korkmaz, “İftardan sonra fiziksel aktivitede bulunarak hem sindirimimize yardımcı olmalı, hem de gün boyu yavaşlayan metabolizmamızın normale gelmesini sağlamalıyız. Ayrıca oruç tutmak kronik rahatsızlığı olmayan sağlıklı insanların metabolizmasında çok önemli değişikliklere yol açmıyor olsa da eğer ki şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği gibi kronik hastalıklarımız ya da hamilelik ve emziklilik gibi özel durumlarımız varsa o zaman uzman hekime danışılmadan oruç tutulmamalıdır. Çünkü bu tür kronik rahatsızlıkları olanların, bedenlerine aşırı yüklenmesi, kalıcı ve ağır hasarlara yol açabilir. Ramazan Ayı öncesinde hemen hepimiz 3 ana öğün yemek yiyoruz. Vücudumuz Ramazan Ayındaki 2 öğüne alışıncaya kadar iftardan 1-1,5 saat sonra hafif yiyeceklerle bir öğün daha yiyebilir, 3 öğünü tamamlamış oluruz. Ramazan ayının hepimize hayırlar, güzellikler getirmesini temenni ediyor; başta sağlık camiamız olmak üzere bütün halkımızın sağlıklı, huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi dileklerimle vatandaşlarımızın Ramazan Ayını tebrik ediyorum” diye konuştu.>>>Gazete3

  AFYON    15.05.2018 09:53:49

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
21.05.2018
21.05.2018
21.05.2018
OZEL HABERLER