Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

İşleyişler denetlendi

Son haftalarda artışa geçen koronavirüs vakalarına yönelik tedbirler kapsamında, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki işleyişler denetlendi...

2

Image

75 okula daha belge verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imza altına alınan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfe..

3

Image

Bitki üretimine yönelik çalışmalar sürüyor
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik altyapı çalışmaları sürüyor ..

4

Image

Beyindeki tümör burundan çıkarıldı
Afyonkarahisar’da Park Hayat Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatta hastanın beyninde bulunan tümör burun deliklerinden girilerek başarılı bir oper..

5

Image

‘Kanserde erken teşhis önemli’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Türkiye’de kansere yakalanan her 4 kadından birinin meme kanseri olduğunu kaydederek, “Kadınlarda erkeklerden 100 kat..

6

Image

Emzirmenin önemi anlatılıyor
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde emzirmenin önemi konusunda eğitimler veriliyor ..

7

Image

Numune kabulü yapılmayacak

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçici bir süre ile Halk Sağlığı Laboratuvarında geçici süre ile numune kabulü yapılmayacağı belirti..

8

Image

Numune kabulü yapılmayacak

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçici bir süre ile Halk Sağlığı Laboratuvarında geçici süre ile numune kabulü yapılmayacağı belirti..

9

Image

Fertillife denetlendi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fertillife Afyon Hastanesine "Acil Servis Seviyelendirme Denetimi" yapıldı..

10

Image

‘Eski günlere dönmek istiyoruz’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek, Covid-19’dan kurtularak eski günlere dönmek istedikl..

11

Image

İlik nakli olan hasta taburcu oldu
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde kemik iliği nakli olan hasta, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi ..

12

Image

Korkmaz Covid bölümünü gezdi
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar ve Sandıklı Devlet Hastaneleri ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastan..

13

Image

‘Erken teşhis tedavide önemli’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhisin önemli olduğunu belirtti ..

14

Image

Korkmaz, Bolvadin’de inceleme yaptı
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Bolvadin'e giderek buradaki Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu..

15

Image

‘Her şey çocuklarımızın sağlığı için’
Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, bu yılki temanın Çocuklarımızın Sağlığı, Sağlıkların Korunması ve..

16

Image

Korkmaz inceleme yaptı
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapımı devam eden yoğun bakım servislerini ziyaret etti..

17

Image

Koronavirüs testi pozitif çıkan Başhekim Duran, uyardı: “Cihaza bağlanmamak için maske takın”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran’ın son yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Deneyimli doktorun tedavisi evde devam edi..

‘Tuza dikkat edin’ | Gazete3.com.tr
Image

‘Tuza dikkat edin’


İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti
  SAĞLIK    10.03.2020 10:32:56

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, “Yediğimiz yiyeceklerden lezzet almamızı sağlayan tuzun, yiyeceklere tat vermesinden başka faydaları da vardır: Besinlerin bozulmadan uzun süre saklanmasını sağladığı gibi; vücuttaki asit baz dengesini sağlar, idrar oluşumunda etkilidir, troid bezi için gerekli olan iyot da genellikle tuz ile birlikte vücuda alınır. Bu kadar faydasının yanında, günlük ihtiyaçtan fazla alındığında ölümcül hastalıkların oluşmasına da sebep olabilmektedir. Fazla tuz tüketimi, idrarda kalsiyum atılımını da artırarak kemiklerden kalsiyum kaybına neden olur. Kemiklerden kalsiyum kaybının artışı ise kemik erimesini osteoporoz ve kemiklerin kırılma riskini artırır” dedi.

“TUZ KULLANIMININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR”

Türkiye’de vatandaşların tuz kullanımının yüksek olduğunu Sağlık Bakanlığı’nın tuz kullanımını azaltmayı hedeflediğini kaydeden Korkmaz, “Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında yaptığı ulusal çalışmaya göre ülkemizde kişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği bulunmuştur. Bu miktar günlük alınması gereken miktarın üç katına karşılık gelmektedir. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi fazla alınan tuz kalp, damar, böbrek, pankreas hastalıklarına neden olmakta, kemik sağlığını bozmaktadır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde kişi başına düşen tuz tüketiminin azaltılması hedeflenmektedir. Tuzu azaltmak için; taze ve tuz eklenmemiş besinler tercih edilmeli, yemeklerin tadına bakmadan tuz eklenmemeli, tuz oranı yüksek salamura zeytin, peynir, turşu v.b ve konserveler daha az tüketilmeli bunun yerine taze sebze-meyve tüketimi arttırılmalı” ifadelerini kullandı.>>>Gazete3

  SAĞLIK    10.03.2020 10:32:56

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..
14.01.2021
14.01.2021
14.01.2021