Kategorinin Öne Çıkanları

15

1

Image

“Cilt kanseri sık görülüyor”
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Dr..

2

Image

‘Tuza dikkat edin’
İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ..

3

Image

‘Boyun fıtığına dikkat edin’
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına katılan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bi..

4

Image

‘Kolon kanseri üçüncü sırada yer alıyor’
Kolon Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, ülkemizde kalın bağırsak kanserinin, tüm kanser türleri ..

5

Image

Çalışmalar değerlendirildi
Türkiye Afet Müdahale Planları (TAMP) Sağlık Hizmet Grubu kapsamında 15. Bölge İlleri Değerlendirme Toplantısı, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü ev sah..

6

Image

İnsülin pompası tedavisi başladı
AFSÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sena Ulu, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde verilmeye başlanan İnsülin Po..

7

Image

Modern hayvan hastanesi yapılacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) yeni binasın..

8

Image

Evde Sağlık Hizmetleri değerlendirildi
Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda hasta ziyaretlerinde en yüksek oranı yakalayan Dinar, İscehisar ve Sandıklı Evde Sağlık Hizm..

9

Image

‘Sigara önemli bir halk sağlığı problemi’
Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, sigara kullanımının dünyada önemli bir halk sağlığı proble..

10

Image

Çocukların psikososyal gelişimi desteklenecek
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında eğitim düzenlendi. ..

11

Image

Yenidoğan bakımı eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilimizde de ilgili personele verilen Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimleri devam ediyor...

12

Image

Kan verme çocuklar için eğlenceli olacak
Kan alma işlemini korkulu bir an değil de daha eğlenceli hale getirmek ve çocukların iğne korkusunu yenmeleri amacıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi..

13

Image

‘112’yi gereksiz yere meşgul etmeyin’
112 ekipleri, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’a, 112’nin işlevleri hakkında bilgilendirme yaptı. ..

14

Image

Tutulmaz’dan Duran’a ziyaret
Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti...

15

Image

Özdilek’ten örnek hizmet
Özdilek Afyonkarahisar, toplumda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kızılay kan toplama aracı Özdilek Afyonkarahisar’da gün bo..

16

Image

AFSܒDEN BİR İLK
AFSܒde, Afyonkarahisar’da ilk niteliği taşıyan bir ameliyat daha başarıyla tamamlandı. 3 yaşındaki coast hastası, genel anestezi altında 1,5 saat sür..

17

Image

Aile hekimlerine eğitim
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan tüm aile hekimlerine yönelik eğitim düzenlendi...

‘Tuza dikkat edin’ | Gazete3.com.tr
Image

‘Tuza dikkat edin’


İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti
  SAĞLIK    10.03.2020 10:32:56

İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, “Yediğimiz yiyeceklerden lezzet almamızı sağlayan tuzun, yiyeceklere tat vermesinden başka faydaları da vardır: Besinlerin bozulmadan uzun süre saklanmasını sağladığı gibi; vücuttaki asit baz dengesini sağlar, idrar oluşumunda etkilidir, troid bezi için gerekli olan iyot da genellikle tuz ile birlikte vücuda alınır. Bu kadar faydasının yanında, günlük ihtiyaçtan fazla alındığında ölümcül hastalıkların oluşmasına da sebep olabilmektedir. Fazla tuz tüketimi, idrarda kalsiyum atılımını da artırarak kemiklerden kalsiyum kaybına neden olur. Kemiklerden kalsiyum kaybının artışı ise kemik erimesini osteoporoz ve kemiklerin kırılma riskini artırır” dedi.

“TUZ KULLANIMININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR”

Türkiye’de vatandaşların tuz kullanımının yüksek olduğunu Sağlık Bakanlığı’nın tuz kullanımını azaltmayı hedeflediğini kaydeden Korkmaz, “Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında yaptığı ulusal çalışmaya göre ülkemizde kişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği bulunmuştur. Bu miktar günlük alınması gereken miktarın üç katına karşılık gelmektedir. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi fazla alınan tuz kalp, damar, böbrek, pankreas hastalıklarına neden olmakta, kemik sağlığını bozmaktadır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde kişi başına düşen tuz tüketiminin azaltılması hedeflenmektedir. Tuzu azaltmak için; taze ve tuz eklenmemiş besinler tercih edilmeli, yemeklerin tadına bakmadan tuz eklenmemeli, tuz oranı yüksek salamura zeytin, peynir, turşu v.b ve konserveler daha az tüketilmeli bunun yerine taze sebze-meyve tüketimi arttırılmalı” ifadelerini kullandı.>>>Gazete3

  SAĞLIK    10.03.2020 10:32:56

Yorum Birakabilirsiniz.


İlk Yorum Yazan Siz Olun..