İmar Barışı devlet bütçesine katkı sağlayacak | Gazete3.com.tr
İmar Barışı devlet bütçesine katkı sağlayacak
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda “İmar Barışı” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, İmar Barışı ile Devlet bütçesine katkı sağlanacağını belirtti.
EKONOMİ
19.07.2018 10:25:35
Çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, kayıt dışı yapıların kayıt altına alınması amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı düzenlemesi hakkında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, firma yöneticileri ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
YIL SONUNA KADAR 40 MİLYAR TL’YE YAKIN PARA TOPLANACAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, “Bu düzenleme, kayıt dışı yapıların kayıt altına alınmasını sağlayacağı gibi, Devlet bütçesine de olumlu bir katkı yapacaktır. Tahminlere göre İmar Barışı düzenlemesi ile yıl sonuna kadar 40 milyar liraya yakın bir para toplanacaktır” dedi. İmar Barışı düzenlemesinin vatandaş nezdinde de kabul gördüğünü, bu konuda E-Devlet uygulaması üzerinden her gün önemli ölçüde başvuru yapıldığının açıklandığını belirten Şenol, toplantının düzenlenmesinde katkısı olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.
31 ARALIK 2017’DEN ÖNCE YAPILMIŞ OLMASI GEREKİYOR
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Oruç da İmar Barışı hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı. Oruç, “Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar, Hazine’ye ait sosyal donatı için kesin tahsisli araziler üzerinde bulunan yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde belirtilen istisnai alanlarda bulunan yapılar dışındaki yapılar İmar Barışı’ndan yararlanabilecek. Buradaki bir diğer kıstas da yapıların 31 Aralık 2017’den önce yapılmış olmasıdır” dedi.>>>Fatma Yıldız