“BİRLİK DEĞİL, DAR BİR ANLAYIŞ VAR”
Öğünç, açıklamasında Anadolu Basın Birliği’nde birlik ve beraberlik ortamının kalmadığını belirterek, yapının üyelerin değil yalnızca başkanın etrafında şekillenen dar bir anlayışa dönüştüğünü dile getirdi. Ortak aklın dışlandığını, eleştiriye kapalı ve tek sesli bir yapı oluştuğunu savundu.
“BASIN TEK KİŞİYE MAHKÛM EDİLEMEZ”
Basının gücünün tek bir kişinin etrafında kümelenmekten değil, farklı görüşlerin özgürce ifade edilmesinden geçtiğini vurgulayan Öğünç, sadece tabelada var olan ve işlevini yitirmiş bir yapının basın adına hiçbir anlam üretmediğini söyledi.
“VİCDANİ VE MESLEKİ OLARAK DOĞRU BULMUYORUM”
Bu anlayışın içinde bulunmayı mesleki ve vicdani olarak doğru bulmadığını ifade eden Öğünç, Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Açıklamasını “Basın; kişilere değil, hakikate hizmet eder” sözleriyle tamamlayan Öğünç’ün istifası, basın camiasında dikkat çekti. >>>Mustafa BAYER
