Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar trafiği nefes aldı: Okulların tatili yoğunluğu bitirdi

Afyonkarahisar’da yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte şehir içi trafiğinde gözle görülür

Afyonkarahisar’da yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte şehir içi trafiğinde gözle görülür bir rahatlama yaşandı. Eğitim-öğretime ara verilmesi, özellikle sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde kronikleşen yoğunluğu ortadan kaldırdı.

Sabah ve akşam saatleri artık sakin

Okul servislerinin ve veli araçlarının trafikten çekilmesiyle birlikte, şehrin ana arterlerinde akış hızlandı. Normal şartlarda uzun araç kuyruklarının oluştuğu kavşaklarda, tatil süreciyle birlikte geçişler çok daha kısa sürede sağlanmaya başladı. Özellikle Ambaryolu, Ordu Bulvarı ve Atatürk Caddesi gibi yoğun noktalar, tatil boyunca en sakin günlerini yaşıyor.

Toplu taşıma ve servis yükü azaldı

Öğrenci yoğunluğunun azalması sadece özel araç trafiğini değil, toplu taşıma ve duraklardaki kalabalığı da etkiledi. Şehir içi ulaşımın nefes alması, işe giden vatandaşların yolculuk sürelerini kısalttı. Yetkililer, tatil süresince trafik akışının bu şekilde seyretmesini beklediklerini ifade etti.