Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otobüs durağı cinayetinde karar: İndirim uygulandı!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, halk otobüsünden istediği durakta inemediği için çıkan tartışmanın kanlı bitmesiyle ilgili davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Erdal Kara’yı tüfekle vurarak öldüren otobüs sahibinin oğlu Bedirhan Kıvanç, “haksız tahrik” indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, halk otobüsünden istediği durakta inemediği için çıkan

Olay, 30 Ağustos 2024 tarihinde Suadiye Mahallesi’nde meydana geldi. 50 yaşındaki Erdal Kara, bindiği halk otobüsünde istediği yerde durmadığı gerekçesiyle şoför Emirhan S. ile tartıştı. Tartışmanın ardından araçtan inen Kara’nın küfrettiği iddiası üzerine, otobüs sahibi Nizam Kıvanç ve oğlu Bedirhan Kıvanç, durumu konuşmak için Kara’nın evinin önüne gitti. Burada çıkan kavgada Bedirhan Kıvanç, tüfekle ateş ederek Kara’nın ölümüne neden oldu.

“Babamı korumak için ateş ettim”

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Bedirhan Kıvanç, Erdal Kara’nın kendisine orakla saldırdığını iddia etti. Kıvanç, “Konuşmaya gittim ama orakla boynuma saldırdı. Babamı da tehdit edince korku ve panikle ayaklarına doğru ateş ettim. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı, çok pişmanım” dedi. Azmettirme suçundan yargılanan baba Nizam Kıvanç ise suçlamaları reddederek oğlunu korumaya çalıştığını savundu.

Mahkeme cezaları kesti

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Bedirhan Kıvanç’ı “kasten öldürme” suçundan önce müebbet hapse mahkum etti; ancak olayın maktulden gelen saldırı (oraklı saldırı iddiası) altında gerçekleşmesi nedeniyle “haksız tahrik” indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi. Tutuksuz yargılanan baba Nizam Kıvanç ise “suça yardım etme” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.