Program, Kur’an kursu öğreticilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam eden etkinlikte, katılımcılar manevi bir coşku yaşadı. Programın vaaz bölümünde ise İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak kürsüye çıktı.
Tövbe ve mağfiretin önemi vurgulandı
İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, Berat Gecesi’nin İslam alemindeki yerini ve faziletlerini anlatan etkileyici bir vaaz verdi. Anatoprak, bu mübarek gecenin bir kurtuluş ve arınma fırsatı olduğunu belirterek, tövbenin önemi ve Allah’ın rahmetine sığınmanın yolları üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik ‘Berat Gecesi’nin faziletleri isimli seminer verildi.
Dualarla son buldu
İlahi korosunun seslendirdiği eserlerin ardından topluca yapılan dualarla program sona erdi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren Afyonkarahisarlı kadınlar, böyle anlamlı bir gecede tarihi bir camide bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek müftülük yetkililerine teşekkür etti.
