Sınır güvenliği görevinde şehit oldular
Kuveyt İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, saldırıların hedefi olan bölgede Kara Sınır Güvenliği Genel Müdürlüğü personelinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Hayatını kaybedenlerin Binbaşı Abdullah Emad el-Şerah ve Yarbay Fahd Abdulaziz el-Mecmed olduğu açıklandı. Bakanlık, personelin “vatan görevlerini yerine getirdikleri sırada” öldüğünü vurguladı.
İran’dan Körfez ülkelerine misilleme dalgası
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarının ardından Tahran yönetiminin, bölgedeki stratejik noktaları hedef alan saldırılar başlattığı ifade ediliyor. İran ordusunun yoğun ateş altına aldığı Kuveyt’te yaşanan bu kayıplar, Körfez ülkelerindeki güvenlik alarmını en üst seviyeye çıkardı. Saldırının detaylarına ilişkin Kuveyt makamlarından taziye mesajı yayınlanırken, bölgedeki askeri hareketliliğin devam ettiği öğrenildi.
Bölgede diplomatik ve askeri hareketlilik
Sınır hattında yaşanan bu can kayıplarının ardından Kuveyt hükümetinin, savunma kapasitesini artırmak ve yeni saldırılara karşı önlem almak adına komşu ülkelerle temaslarını hızlandırdığı belirtiliyor. Çatışmaların bölge geneline yayılma riski, uluslararası kamuoyunda derin endişe yaratıyor.>>>İHA
