Kayıp ihbarından toplu mezara uzanan süreç
Terakki Mahallesi’nde yaşayan 39 yaşındaki Ahmet Yılmaz, 18 yıl önce evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. 2010 yılında Ulutan Barajı mevkisinde bulunan insan kemiklerinin, 2012 yılındaki DNA testiyle Yılmaz’a ait olduğu belirlense de katillere ulaşılamamıştı. Yıllarca sessizliğe gömülen dosya, şüphelilerin yakın çevrelerine yaptıkları itirafların emniyete ulaşmasıyla 2025 yılında yeniden aydınlatıldı.
İhbar korkusu ve yasak aşk iddiası
Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayetin kan donduran detayları gün yüzüne çıktı. Şüphelilerin, Ahmet Yılmaz’ın karıştıkları bir hırsızlık olayını polise ihbar etmesinden korktukları belirlendi. Dosyada ayrıca, maktulün eşi ile şüphelilerden biri arasında yaşandığı iddia edilen ilişkinin de cinayete zemin hazırladığı öne sürüldü.

Zonguldak’ta 18 yıl önce beş çocuk babası Ahmet Yılmaz’ın boğularak öldürüldükten sonra cesedinin önce maden ocağına ardından baraja atıldığı ortaya çıktı. 2’si tutuklu 4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında müebbet hapis cezası talep edildi.
Önce maden ocağına sonra baraja attılar
İtirafçı sanıkların beyanlarına göre; olay günü araçla gezintiye çıkarılan Ahmet Yılmaz, çıkan tartışmada boğularak öldürüldü. Katil zanlılarının, cesedi bir çuvala koyarak önce kullanılmayan atıl bir maden ocağına gizledikleri, yakalanma korkusuyla bir süre sonra cesedi oradan alıp baraj gölüne attıkları saptandı.

Zonguldak’ta 18 yıl önce beş çocuk babası Ahmet Yılmaz’ın boğularak öldürüldükten sonra cesedinin önce maden ocağına ardından baraja atıldığı ortaya çıktı. 2’si tutuklu 4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında müebbet hapis cezası talep edildi.
“İstanbul’da yaşıyor” yalanıyla 16 yıl gizlediler
Şüphelilerin cinayeti örtbas etmek için yıllarca planlı hareket ettikleri, çevredekilere “Ahmet İstanbul’a yerleşti, orada yaşıyor” şeklinde yalan beyanlarda bulundukları ortaya çıktı. Hatta başka suçlardan cezaevine girdiklerinde, birbirlerine şifreli notlar göndererek süreci gizli tutmaya çalıştıkları teknik takiple belirlendi.
Müebbet hapis istemi
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin HTS kayıtları ve teknik incelemeleri sonucu yakalanan şüphelilerden K.A. ve T.Y. tutuklanırken, E.İ. hakkında ev hapsi kararı verildi. “İştirak halinde kasten öldürme” suçundan hazırlanan müebbet hapis istemli iddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi bekleniyor.>>>İHA
