Dikkat hayat kurtarır
Valiliğin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, yolların sevdiklerimize ulaşmak için bir araç olduğu ancak en büyük hediyenin varış noktasına sağ salim ulaşmak olduğu vurgulandı. “Aceleyi değil, dikkati seçelim” mesajıyla sürücülerin bir anlık ihmalinin geri dönülemez acılara yol açabileceğine dikkat çekildi.
“Bayram sensiz olmaz”
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan güvenli trafik kampanyalarına da atıfta bulunulan açıklamada, özellikle Afyonkarahisar gibi Türkiye’nin kavşak noktasında yer alan illerde trafik yoğunluğunun arttığı hatırlatıldı. Valilik, “Trafikte bir anlık ihmalin bir ömürlük özleme dönüşmesine izin vermeyelim. Kurallara uyalım, yolun sonu mutluluk olsun” ifadeleriyle vatandaşları sorumlu davranmaya davet etti.

Denetimler sıkılaştırıldı
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Çiftçi ve Emniyet Müdürü Naci Aktaş’ın koordinasyonunda, bayram süresince il genelinde trafik denetimlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı öğrenildi. Şehirlerarası yollarda ve şehir merkezinde görev yapan ekipler, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için 24 saat esasına göre mesai yapacak.
