Otomobil ve motosiklette büyük artış
TÜİK verilerine göre Afyonkarahisar’daki araç parkının dağılımında otomobiller başı çekmeye devam ediyor. Şehirde 118 bin 124 kayıtlı otomobil bulunurken, onu 90 bin 634 ile motosikletler takip etti. Tarım kenti kimliğini koruyan Afyonkarahisar’da traktör sayısı ise 50 bin 691 olarak kayıtlara geçti. Yalnızca Ocak ve Şubat aylarında trafiğe katılan yeni araçların büyük bir kısmını motosikletlerin oluşturması dikkat çekti.
Komşu iller yarışında zirve Afyon’un
TR33 Bölgesi illeri arasında yapılan karşılaştırmada Afyonkarahisar, araç yoğunluğu bakımından Manisa’nın ardından ikinci sıradaki yerini korurken; Kütahya ve Uşak’ı geride bıraktı. Manisa’da araç sayısı 850 bin 618’e ulaşırken, Uşak’ta bu rakam 191 bin 137, Kütahya’da ise 285 bin 57 olarak açıklandı. Afyonkarahisar’ın toplam araç sayısı, Türkiye genelindeki motorlu taşıtların yaklaşık yüzde 1’ine karşılık geliyor.
Ticari araçlarda da hareketlilik sürüyor
Kentteki araç çeşitliliği sadece bireysel taşıtlarla sınırlı kalmadı. Güncel verilere göre Afyonkarahisar yollarında 46 bin 766 kamyonet, 11 bin 515 kamyon, 5 bin 406 minibüs ve bin 616 otobüs hizmet veriyor. Özellikle transit geçiş noktası olması sebebiyle ticari araç trafiğinin de her geçen yıl artış gösterdiği belirtiliyor.>>>İHA
