Bakanın kayıtlarına izinsiz erişim tespit edildi
Yapılan teknik incelemeler sonucunda, İlçe Tapu Müdürü M.D.’nin 12 Şubat 2026 tarihinde saat 15.38’de Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ait sistem kayıtlarını sorguladığı belirlendi. Herhangi bir resmi talep veya görev tanımı dışında gerçekleştiği iddia edilen bu sorgulama üzerine, savcılık talimatıyla Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Siyasi irtibat ve konum birlikteliği iddiası
Soruşturma dosyasında yer alan çarpıcı bir diğer iddiaya göre, zanlı M.D.’nin A.S. isimli bir şahıs aracılığıyla CHP Afyonkarahisar eski İl Başkanı Faruk Duha Erhan ile irtibatlı olduğu öne sürüldü. Tapu sorgulamasının ardından tarafların defalarca bir araya geldiği ve bu buluşmaların teknik takip sonucu “konum birliktelikleri” ile tespit edildiği iddia ediliyor.
FETÖ soruşturması detayı dikkat çekti
Gözaltındaki müdürün ailesine dair bilgiler de inceleme altına alındı. M.D.’nin kentteki bir hastanede şef olarak görev yapan oğlu B.D.’nin, 2025 yılında FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında emniyette ifadesinin alındığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri devam eden M.D.’nin, elde ettiği bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşıp paylaşmadığı titizlikle araştırılıyor.>>>İHA
