Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görenler şok oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Trabzon Limanı’nda gerçekleştirilen gümrük kontrolleri sırasında yaban hayatı kaçakçılığına yönelik büyük bir darbe indirdi. Dubai’den Gürcistan’a gönderilmek istenen ve içerisinde dünyaca ünlü vahşi hayvanların parçalarının bulunduğu 19 ayrı kargoya el konuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Trabzon Limanı'nda gerçekleştirilen gümrük kontrolleri sırasında

Dubai’den Gürcistan’a uzanan kaçakçılık hattı

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli kargolar üzerindeki ihbarı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan detaylı incelemelerde, Trabzon Limanı üzerinden transit geçiş yapması planlanan kargoların içerisinde yasal olmayan yollarla elde edilmiş çok sayıda yaban hayvanı trofesi tespit edildi.

Aslan, timsah ve zebra parçaları ele geçirildi

Ele geçirilen trofeler arasında vahşi doğanın en görkemli üyelerine ait parçalar yer alıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kargolarda bulunan hayvan türleri şu şekilde sıralandı:

  • Aslan postu ve kafatası

  • Nil timsahı derisi

  • Dağ zebrası trofeleri

  • Su aygırı parçaları

Bakanlıktan “Sıfır Tolerans” mesajı

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda yaban hayatı kaçakçılığı ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Paylaşımda, “Yaban hayatı kaçakçılığına hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemektedir” ifadesine yer verilerek, nesli tehlike altındaki türlerin korunması konusundaki hassasiyet hatırlatıldı.

Yasal süreç başlatıldı

El konulan 19 kargo ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı. Uluslararası sözleşmelerle (CITES) koruma altına alınan bu türlerin ticareti ve nakliyesiyle ilgili sorumlular hakkında ağır yaptırımların uygulanması bekleniyor.>>>AA