Sabahın ilk ışıklarıyla kuyruklar başladı
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Plaka Değişim Merkezi, son gün olması sebebiyle en hareketli günlerinden birini geçirdi. Standart plakaya geçiş yapmak isteyen araç sahipleri, merkezin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle işlemler zaman zaman aksarken, görevliler vatandaşların mağdur olmaması için mesai saatlerinin uzatılacağını duyurdu.
“Sıra çok, yetişmeye çalışıyoruz”
Değişim için merkeze gelen Ali Dönmez, saatlerdir beklediğini belirterek, “Bugün son gün ve çok kalabalık. Yeni mühürlü plakaların olması gerekiyormuş, bir saattir sıradayım ve hala bekliyorum” dedi. İşlemlerini son güne bıraktığı için pişmanlık yaşayan Fatih Başaran ise, “Saat 9’dan beri uğraşıyorum. Radarların bu plakaları okuyamadığını söylüyorlar, yasaklandığı için mecbur değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığınca Amerikan Pres Plaka (APP) plaka kullanımına getirilen yasak kapsamında tanınan sürenin sona ermesiyle, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Plaka Değişim Merkezi’nde plaka değişim yoğunluğu oluştu.
Denetimler başlıyor: Ağır cezalar kapıda
Yetkililer, tanınan sürenin bugün itibarıyla sona erdiğini hatırlatarak, yarından itibaren yapılacak denetimlerde APP plaka kullanan araç sahiplerine cezai işlem uygulanacağını vurguladı. Standart ve mühürlü plaka kullanımının artık bir zorunluluk olduğu hatırlatılırken, sahte veya standart dışı plaka kullanımının trafik güvenliği ve huzuru için risk taşıdığına dikkat çekildi.>>>İHA
