Kentin karayolu ve demiryolu hatlarının kesişiminde yer aldığını belirten Uraloğlu, “Afyonkarahisar önemli bir potansiyele sahip. Son dönemde ciddi gelişim gösteren şehirlerimizden biri” dedi.
“110 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM”
Uraloğlu, AK Parti iktidarı döneminde Afyonkarahisar’a ulaştırma ve altyapı alanında yapılan yatırımları da açıkladı.
“Bakanlık olarak Afyonkarahisar’a toplam 110 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik” diyen Uraloğlu, yüzlerce kilometrelik bölünmüş yol ve sıcak asfalt çalışmalarıyla kentin ulaşım altyapısının güçlendirildiğini ifade etti.
“KUZEY-GÜNEY HATTI TRAFİĞİ RAHATLATACAK”
Emirdağ’dan güneye uzanan 53 kilometrelik yolun açılışını yaptıklarını hatırlatan Uraloğlu, devamındaki Çay–Dinar (Adilli) kesiminin de temelinin atıldığını belirtti.
Bu projeyle şehir merkezine giren trafiğin önemli ölçüde rahatlatılacağını dile getiren Bakan, “Sadece başlamak değil, projeleri tamamlamak da çok kıymetli. Süreci sabırla ve doğru şekilde yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.
“AFYON HIZLI TRENLE TANIŞACAK”
Ankara–İzmir Yüksek Hızlı Tren hattına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, hedeflerini paylaştı:
“Bu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyorduk ancak bazı teknik ve mevsimsel aksamalar yaşandı. İnşallah önümüzdeki yıl Afyonkarahisar’ı hızlı trenle buluşturacağız.”
“5G İLE HIZDA 10 KAT ARTIŞ”
Türkiye’nin 1 Nisan itibarıyla 5G teknolojisine geçişini de değerlendiren Uraloğlu, yeni nesil iletişim altyapısının günlük yaşamı kökten değiştireceğini söyledi.
“Eğer bu yayın 5G ile yapılmış olsaydı, izleyicilerimizle adeta yüz yüze konuşuyormuş gibi bir deneyim sunabilirdik” diyen Uraloğlu, vatandaşların 10 kat daha hızlı internet kullanacağını vurguladı.
5G’nin sadece iletişimde değil; üretim, tarım, sulama ve ulaşım sistemlerinde de büyük katkı sağlayacağını belirten Bakan, teknolojinin bütüncül bir dönüşüm getireceğini ifade etti.
“HEMŞEHRİLERİMİZE SELAMLAR”
Sözlerinin sonunda Afyonkarahisarlılara mesaj gönderen Uraloğlu, “Tüm hemşehrilerimize selamlarımı iletiyorum. Bizi takip etsinler, biz de onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
