Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatanı sevmek ne zamandan beri idamlık suç?”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, TBMM’de Filistin’e tepki gösterdi ve “Bir çocuğun vatanını sevmesi ne zamandan beri idamlık bir suçtur? Vicdanı kanayan bir kardeşiniz olarak buradayım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, TBMM’de Filistin’e tepki gösterdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak Filistin’de yaşananlara ilişkin dikkat çeken bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, “Sayın Başkan, ey Ümmeti Muhammed; Bugün burada sadece bir milletvekili olarak değil, bir insan, bir baba, vicdanı kanayan bir kardeşiniz olarak duruyorum” diyerek seslendi.

“BU BİR YARGILAMA DEĞİL, SOYKIRIMDIR”

İsrail’in Filistin topraklarındaki uygulamalarına sert tepki gösteren Arslan, özellikle çocukların da aralarında bulunduğu Filistinlilerin idamla karşı karşıya bırakılmasını eleştirdi: “Terör devleti İsrail’in 78 yıldır işgal ettiği topraklarında nefes aldığı, vatanını terk etmediği için 12 bin Filistinli kardeşimiz; ki bunların 4 bini henüz çocuktur. Hukuksuz bir kararla idama mahkûm ediliyor. Soruyorum size: Bir çocuğun vatanını sevmesi ne zamandan beri idamlık bir suçtur? Bu bir yargılama değil, bir soykırımdır!”

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA ELEŞTİRİ

Arslan, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı’nın açıklamalarına da değinerek, uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirdi: “İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir denilen alçağın ‘Filistinli tutukluların normalde derilerini yüzmemiz lazım biz vicdanlı olduğumuz için idamı onayladık’ sözlerine göz yuman, kulak tıkayan sözde insan hakları savunucularını da samimiyet testinden geçemediğini buradan haykırmak istiyorum.”

“SUSMAK BU KATLİAMA ORTAK OLMAKTIR”

“Soruyorum size: Bir çocuğun vatanını sevmesi ne zamandan beri idamlık bir suçtur? Bu bir yargılama değil, bir soykırımdır!” diyen Arslan konuşmasının sonunda uluslararası topluma çağrıda bulunarak, sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı: “Eğer bu barbarlığı durdurmaya gücümüz yetmiyorsa bile, o masumların çığlıklarını dünyaya duyurmak bizim namus borcumuzdur. Susmak, bu katliama ortak olmaktır. Gözümüzün içine bakan o yetimlerin hakkı için haykırıyoruz: Filistinli masumlar idam edilemez! Bu zulmü durdurun!” >>>Haber Merkezi