Afyonkarahisar ve komşu illerde eş zamanlı operasyon
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, titizlikle yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye bastı. Kocaeli merkezli operasyon kapsamında Afyonkarahisar, Sakarya, Bolu ve Adana illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Afyonkarahisar ayağında gerçekleştirilen operasyonla suç şebekesinin bölgedeki bağlantıları mercek altına alındı.
Suç dosyası kabarık: Rüşvet, irtikap ve sahtecilik
Gözaltına alınan şüphelilere yönelik suçlamalar arasında; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet”, “irtikap”, “resmi belgede sahtecilik”, “Orman Kanununa muhalefet”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” gibi ağır maddeler yer alıyor. Ayrıca zanlıların haksız mal edinme yoluyla devleti zarara uğrattıkları iddia ediliyor.
Gözaltına alınanlar arasında memurlar ve muhtarlar var
Operasyonun çapı, gözaltına alınan kişilerin mesleki dağılımıyla dikkat çekti. Yakalanan 21 kişi arasında 3 orman işletme şefi, 4 orman muhafaza memuru, 1 orman mühendisi gibi kamu görevlilerinin yanı sıra 9 orman kesim müteahhidi, 3 muhtar ve 1 emlakçının bulunduğu öğrenildi.
Adli süreç devam ediyor
Beş ilde yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için ilgili birimlere sevk edildi. Jandarma ekiplerinin ele geçirdiği dökümanlar ve dijital materyaller üzerindeki incelemeler sürerken, soruşturmanın derinleşerek devam etmesi bekleniyor.>>>İHA
