Mezarlıkta 30 boş kovan bulunmuştu
Yürekleri yakan olay, 26 Ocak 2017’de Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi’nde meydana geldi. Mezarlık görevlisi tarafından fark edilen korkunç olayda, kaza yapmış bir otomobilin içerisinde ve çevresinde oto tamircisi Ufuk Altun, Eser Binen ve üniversite öğrencisi Refik Bingül’ün cansız bedenleri bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede yaklaşık 30 adet boş kovan toplanmasına rağmen, faillere dair somut bir iz bulunamadı.
“Yer yarıldı içine girdiler”
9 yıldır evladının katillerinin bulunmasını bekleyen 67 yaşındaki anne Zöhre Binen, yaşadığı acının ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi. Gözü yaşlı anne, “Katiller bulunmadı, ben ona yanıyorum. Sanki yer yarıldı, içine girdiler. Her gün ölüp ölüp diriliyorum. Önce Rabbime, sonra Adalet Bakanı’na güveniyorum. Bazı olayların çözüldüğünü gördükçe bizim için de bir umut doğuyor” dedi.
Evlilik hayalleri yarım kaldı
Oğlunun hayallerinden bahseden acılı anne, Eser Binen’in evlenip yuva kurmak istediğini, kendi elleriyle yaptırdığı evinde bir gün bile oturamadan toprağa girdiğini anlattı. Bakanlığın faili meçhul dosyalar üzerindeki hassasiyetinin bu karanlık olayı aydınlatmasını bekleyen aile, “Rabbim oğlumun kanını yerde bırakmasın” diyerek yetkililere seslendi.>>>İHA
