Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahar ortasında kış mı geliyor? Afyonkarahisar için uyarı!

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerini kapsayan bölge için kritik bir hava tahmin raporu yayımladı. 1 Mayıs itibarıyla etkisini gösterecek olan serin ve yağışlı hava dalgasının, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları bıçak gibi kesmesi bekleniyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerini kapsayan

Sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek

Yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hızla azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar sürmesi beklenen bu düşüşle birlikte, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği bildirildi. Özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve don hadiselerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Yüksek kesimlere kar geliyor

Cuma günü sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlaması beklenen yağışların, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren form değiştireceği öngörülüyor. Hava sıcaklığındaki düşüşe bağlı olarak yağışların; yüksek kesimlerde ve karayolu geçitlerinde karla karışık yağmur ile kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Zirai don riskine dikkat

Meteoroloji yetkilileri, özellikle gece ve sabah saatlerinde görülecek düşük sıcaklıkların iç ve yüksek kesimlerde yerel zirai don riskini beraberinde getireceği konusunda uyarıda bulundu. Üreticilerin ve ulaşım sağlayacak sürücülerin; buzlanma, don ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması istendi.>>>İHA