Hastanede başlayan panik itfaiye ile son buldu
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaşayan bir vatandaş, parmağına sıkışan yüzüğü çıkarmaya çalışırken parmağının şişmesi ve şiddetli ağrılar başlaması üzerine Sandıklı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Acil servisteki sağlık ekipleri, yüzüğün klasik tıbbi müdahalelerle çıkarılamayacak kadar sıkıştığını tespit edince devreye Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri girdi.
Özel aparatlarla milimetrik müdahale
Hastaneye kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, adeta bir cerrah titizliğiyle çalışmaya başladı. Vatandaşın parmağına zarar gelmemesi için koruyucu ekipmanlar ve özel kesme aparatları kullanan ekipler, yaklaşık yarım saat süren hassas bir operasyon gerçekleştirdi. Her hamlesi dikkatle planlanan müdahale sırasında çevredeki vatandaşlar ve sağlık personeli de nefesini tuttu.
Yüzük kesilince derin bir nefes aldı
İtfaiye ekiplerinin başarılı operasyonu sonucunda sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı. Parmağındaki baskıdan ve ağrıdan kurtulan vatandaş, başarılı müdahale sonrası hem hastane personeline hem de itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Yetkililer, bu tür durumlarda parmağın daha fazla şişmemesi için vakit kaybetmeden profesyonel yardım alınması gerektiği konusunda uyardı.>>>İHA
