Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da kadın emeği görücüye çıktı: “Annelerin Elinden” sergisi açıldı

KADEM Afyonkarahisar ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kurslarda eğitim alan kadınların el emeği göz nuru eserleri, düzenlenen törenle sanatseverlerle buluştu. Kadınların üretim gücünü ve sanatsal yeteneklerini sergileyen “Annelerin Elinden Sergisi”, şehrin protokol üyelerinden de tam not aldı.

KADEM Afyonkarahisar ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kurslarda

Kadınların üretim gücü sanatla buluştu

Sergide deri işlemeciliğinden tezhip ve hatta, örgüden rölyef ve takı tasarımına kadar pek çok farklı branşta hazırlanan eserler yer aldı. Uzun süren eğitimlerin ve sabırlı çalışmaların ürünü olan parçalar, ziyaretçiler tarafından hayranlıkla incelendi. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını simgeleyen sergi, emeğin değerini bir kez daha kanıtladı.

Protokol üyelerinden tam destek

Açılışın ardından sergiyi; Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol ziyaret etti. Eserleri tek tek inceleyen protokol üyeleri, kursiyer kadınları tebrik ederek bu tür projelerin toplumun temeli olan kadınların güçlenmesi adına taşıdığı kritik öneme değindiler.

KADEM: “Kadınların azmini desteklemeye devam edeceğiz”

Açılışta söz alan KADEM yetkilileri, kadınların yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlayan kursların hem üretimi teşvik ettiğini hem de geleneksel sanatların yaşatılmasına katkı sunduğunu belirtti. KADEM, kadınların sosyal hayatın her alanında daha görünür ve güçlü olmaları için benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.>>>Şahan KARTAL