“ZATEN BELEDİYE MECLİSİ’NİN YARISI SAĞDAN GELDİ”
İlimizde Burcu Köksal’ın yüzde 51 oyla CHP’den Belediye Başkanı seçildiğini anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Köksal’ın telefonunu kapatması ve kendisine ulaşılamadığı yönündeki haberlerin ardından Gazeteci Barış Yarkadaş TV 100 kanalında Köksal ile görüşen bir arkadaşından duyduklarını aktardı. Köksal’ın Ak Parti’ye katılacağı iddiasını dillendirdi. Bu duyumdan sonra toplum adeta ikiye ayrıldı. Bir kısım Köksal’ı eleştirirken, bazıları da destek mesajları paylaştı. Köksal’ın ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Varol’un da Ak Parti’ye katılacağı iddia edildi. Ancak bu bilginin doğru olmadığı öğrenildi. Şu anda Belediye Meclisinde 23 CHP, 12 Ak Parti ve 2 MHP’li üye bulunuyor. Ben listeyi incelediğimde CHP’li Meclis üyelerinden 12’si partili, 11 kişi ise başka partilerden CHP’ye geçmiş. Eğer 5 CHP’li üye Ak Partiye geçerse Belediye Meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakına geçer. Bekleyip göreceğiz. Tüm Türkiye bu konuyu konuşuyor. Bana göre gündem değiştirmek için bu konu öne çıkarıldı. Emekli sıkıntıda. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Vatandaş büyük sıkıntılar yaşıyor. Bunlar yerine Köksal’ın parti değiştirmesi konuşuluyor. Parti değiştirme konusu yeni değil. Daha önce de yaşandı” dedi.
“AK PARTİLİ BAŞKAN’DAN YATIRIM VE HİZMET BEKLİYORUZ”
Köksal’ın AK Partiye geçmesi ile ilgili iddialar olduğunu söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Eğer Salı günü AK Parti’ye katılır ve rozeti takılırsa bu iddia gerçekleşmiş olacak. Ama şunu da söylemek gerekir ki ateş olmaya yerden duman çıkmaz. Bana göre Köksal CHP’den ayrılıp Ak Parti’ye geçmiştir. Umarım bu kez kendisini yormayacak bir partiye geçmiştir. Bundan sonra Ak Partili bir belediye başkanı olarak kendisinden icraatlar bekliyoruz. Kentsel dönüşüm, trafik, AFRAY gibi bekleyen projelerin gerçekleştirilmesini umuyoruz. Köksal, CHP’den Milletvekili, Grup Başkanvekili ve Belediye Başkanı seçildi. Gelebileceği en üst makamlara geldi. Kılıçdaroğlu, Butlan olarak CHP’nin başına gelemeyince Burcu Köksal CHP’de siyaset yapamayacağını anlamıştır. Özgür Özel ile de yakın değildi. Köksal için CHP, CHP için Köksal zaten bitmişti. Bana göre işin aslı budur” dedi.
“SİYASETÇİ ELEŞTİRİYE AÇIK OLMALI”
CHP’li kadın belediye başkanlarının bir bir partilerinden ayrıldığına dikkat çeken Gazeteci Ahmet Tunca, “Demek ki bu başkanlar en ufak bir baskıya karşı tahammülsüzlük gösterip, partilerinden ayrılıyor. Aydın’da istifa oldukça tepkiyle karşılandı. Millet belediye başkanlarının seçildikleri partide kalmasını istiyor. Köksal CHP’den 4 dönem vekillik yaptı. Yetmedi belediye başkanı seçildi. Siyasette olan isimler eleştiriye açık olmalı. En küçük bir sorunda partisinden istifa etmemeli. Daha önce de 1979’da yaşanan Güneş Motel olayını hepimiz hatırlıyoruz. 11’ler olayını hepimiz biliyoruz. Bu kişilere parti transferine karşı bakanlık verilmişti. Bir haftadır Türkiye Burcu Köksal’ı ve Afyon’u konuşuyor. Başka konuşulacak konu mu kalmadı?” diye konuştu. Programın son bölümünde tüm annelerin Anneler Günü kutlandı. >>>Haber Merkezi
