Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da heyelan tabiat parkı yolunu yuttu!

Afyonkarahisar’daki Yedikapı Tabiat Parkı yolunda meydana gelen toprak kayması bölgede büyük endişeye neden oldu. Bolvadin ilçesi Kemerkaya bölgesinde son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve eriyen kar suları, dağlık yamaçta büyük çaplı bir kaymayı beraberinde getirdi. Yaşanan heyelan sonrası tabiat parkına giden tek ulaşım yolu toprak ve dev kaya parçalarıyla kapandı.

Afyonkarahisar'daki Yedikapı Tabiat Parkı yolunda meydana gelen toprak kayması bölgede

Bölgede büyük toprak kayması yaşandı

Heyelanın ardından araçların geçiş yaptığı yol tamamen kullanılamaz hale geldi. Hafta sonu ve tatil günlerinde yoğun ziyaretçi ağırlayan park yolunun kapanması üzerine, bölgeye gitmek isteyen çok sayıda vatandaş geri dönmek zorunda kaldı. Şans eseri heyelan anında yoldan geçen bir aracın bulunmaması ise olası bir facianın önüne geçti.

Ziyaretçiler geri dönmek zorunda kaldı

Yolun ulaşıma kapanmasıyla birlikte çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Heyelan nedeniyle tabiat parkına araç girişleri tamamen durdurulurken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Vatandaşların can güvenliği için toprak kaymasının yaşandığı alana yaklaşmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ekiplerin çalışma başlatması bekleniyor

Kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması, toprak ve kaya yığınlarının temizlenmesi amacıyla belediye ve karayolları ekiplerinin bölgede çalışma başlatması bekleniyor. Heyelan tehlikesinin yamaçta devam edip etmediği yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.>>>İHA