Proje kapsamında kekik fideleri ücretsiz dağıtılıyor
Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, ilçenin dört bir yanındaki çorak toprakları hem yeşillendirmeyi hem de yüksek katma değerli bir ürünle bölge ekonomisine can suyu olmayı hedefliyor. Üretimi teşvik etmek amacıyla proje kapsamında üreticilere kekik fidelerinin tamamen ücretsiz olarak dağıtıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde hayata geçirilen ‘Kekik Yetiştiriciliği’ projesi ile yıllardan beridir ekilmeyen kıraç ve atıl tarım arazileri hem ekonomiye hem de doğaya kazandırılırken, bölgede atıl durumda olan arazilere kekik ekilmeye başlandı.
“Kıraç topraklar şenleniyor ve yeşilleniyor”
Ekim sürecini sahada yerinde inceleyen Dinar Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yavuz Karakuyu, projenin bölge çiftçisi için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:”Müdürlüğümüz tarafından yürütülen bu çalışmayla, yıllardır kıraç ve atıl kalan arazilerin değerlendirilmesi açısında kekik yetiştiriciliği projemizle bu topraklar şenleniyor ve yeşilleniyor. Proje, hem Türk tarımına kazandırılacak hem de ilçemizde bulunan üreticilerimize harika bir alternatif ürün olarak kendine yer bulacak.”
“Yıllardır verim alamadığımız arazileri değerlendiriyoruz”
İlçeye bağlı Yapağılı köyünde yaşayan ve ücretsiz fidelerini alarak tarlasına kekik ekimi gerçekleştiren üretici Ali Aydur ise sağlanan destekten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:”Yıllardır kullanmadığımız, kullansak bile kuraklıktan dolayı verim alamadığımız kıraç arazilerimizi artık ekiyoruz. Boş duran arazilerimizi bu güzel kekik projesiyle değerlendiriyoruz. Projeye katkısı olan, bizlere bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ederim.”>>>İHA
