Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ keçisi pazarın gözdesi!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala canlılığın en üst seviyeye ulaştığı kurban pazarlarından rekor satış haberleri gelmeye başladı. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kurulan İsabey Kurban Pazarı’nda, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar görücüye çıkarken, pazarın “şampiyonu” olarak adlandırılan devasa keçi sıkı bir pazarlığın ardından satıldı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala canlılığın en üst seviyeye ulaştığı

Emirdağlı besicinin gururu pazarın gözdesi oldu

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden Bursa’daki pazara büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık getiren besici Reşat Çimendağ, tesislerde en hareketli günlerin yaşandığını belirtti. Çimendağ’ın Afyonkarahisar meralarında özel olarak yetiştirdiği yüz yirmi kilogram ağırlığındaki burma keçi, pazarın en çok dikkat çeken hayvanı oldu.

BURSA’NIN YILDIRIM İLÇESİNDEKİ İSABEY HAYVAN PAZARI’NDA AFYONKARAHİSAR’IN EMİRDAĞ İLÇESİNDEN GETİRTİLEN 120 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDAKİ KURBANLIK KEÇİ, 47 BİN LİRADAN SATILDI. (ZAFER AKPINAR/BURSA-İHA)
Kurban Bayramı arifesinde hareketliliğin zirve yaptığı Yıldırım ilçesindeki İsabey Kurban Pazarı’nda, Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen kurbanlıklar için üreticiler ile vatandaşlar arasındaki pazarlıklar yoğunlaştı.

Sıkı pazarlık sonrası satıldı

Dev kurbanlık için kapıyı elli beş bin liradan açtıklarını belirten besici Reşat Çimendağ, alıcıyla girilen yoğun pazarlık sürecinin ardından şampiyon keçinin kırk yedi bin liraya el değiştirdiğini ifade etti. Ortalama bir keçinin ağırlığının genellikle elli beş ila yetmiş beş kilogram arasında değiştiğini dile getiren Çimendağ, yüz yirmi kilogramlık bir ağırlığın bu tür hayvanlarda oldukça nadir görüldüğünün altını çizdi.

Et randımanı göz dolduruyor

Özellikle keçi eti tüketmeyi tercih eden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dev kurbanlıktan yaklaşık altmış beş kilogram net et randımanı beklendiği aktarıldı. Elindeki kurbanlıkların hızla tükendiğini belirten Emirdağlı üretici, pazar alanında yüz on beş kilogram ağırlığında bir başka dev keçinin daha müşteri beklediğini, ayrıca getirdikleri Ankara keçilerini de otuz bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduklarını kaydetti. İHA