Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını İstanbul’daki Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Namazın ardından camideki cemaatle bayramlaşan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak İslam aleminin bayramını kutladı. Konuşmasında birlik, beraberlik ve Kurban Bayramı’nın manevi iklimine vurgu yapan Erdoğan, Gazze’deki zulme değinerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını İstanbul'daki Büyük Çamlıca

“Kurban bir yakınlaşmadır, bir teslimiyettir”

Kurban Bayramı’nın İslam dinindeki sembolik ve manevi önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:”Bayramlar; sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir. Kurban Bayramı’nın da bunlardan ayrı, kendine has bir ayrıcalığı vardır. Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz; kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Arafat’ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler; orada bu yakınlaşmayı, teslimiyeti, birlik ve beraberliği gördük. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haclarını kabul etsin. Rabbim oradaki birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”

“Zalim Netanyahu gereken dersi alacaktır”

İslam dünyasının bu bayramı Filistin ve Gazze’de yaşanan dram nedeniyle hüzünlü geçirdiğini ifade eden Erdoğan, dünyaya çok net bir duruş mesajı verdi:

“Her şeyden önce bir Filistin’i, bir Gazze’yi yaşadık. Orada yaşananlar bizler için bir duruş, bir vakfe oldu. İnşallah zalim Netanyahu denilen şahıs, dünya Müslümanları karşısında bir an önce gereken dersi alacaktır. İnşallah bizler de bu duruşu en kısa sürede hep beraber görür ve yaşarız. Bunun bizzat yaşanmasını bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Gündeme dair önemli mesajlar içeren bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini takip eden basın mensuplarına bayram geleneği olarak çikolata ve simit ikramında bulundu.

>>>İHA

Reklamı Geç