Kabul heyetleri üst düzeyde temsil edildi
CHP Genel Merkezi’nde samimi bir atmosferde gerçekleştirilen kabulde, partilerin heyetleri şu isimlerden oluştu:
-
CHP Kabul Heyeti: İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç (Heyet Başkanı), Konya Milletvekili Barış Bektaş ve Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen.
-
AK Parti Ziyaret Heyeti: Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve 28. Dönem Adıyaman Milletvekili Resul Kurt (Heyet Başkanı), Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma İlkcan Aksu ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Şahin.
Masada emekliler ve memleket sorunları vardı
Karşılıklı iyi niyet temennileriyle başlayan görüşmede yalnızca bayramlaşılmadı, ülkenin sıcak gündem maddeleri de konuşuldu. Ziyarette başta emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntıları olmak üzere Türkiye’nin temel ekonomik ve sosyal sorunlarına değinildi.
Ziyaret sırasında AK Parti Heyet Başkanı Resul Kurt, CHP’nin yeni yönetim kadrolarına hayırlı olsun dileklerini yineleyerek şu önemli mesajı verdi: “Kırgınlıklar unutulur. Meclis’te her zaman hep beraberiz. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde hareket ediyoruz. Hepimizin tek bir gayesi var; ülkemize hizmet etmek, güzel şeyler yapmak ve ülkemizi kalkındırmak.”
“Çözümün adresi siyaset”
Mevkidaşının sıcak mesajlarına karşılık veren CHP Heyet Başkanı Sevda Erdan Kılıç ise bayramlardaki bu uzlaşmacı tablonun Meclis çatısı altına da taşınması gerektiğinin altını çizdi. Kılıç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bayramlarda olan bu birliktelikler keşke parlamentoda da vatandaşın sorunlarını çözmek için uygulansa. Bir araya gelsek ve daha çok konuşsak… Sonuçta çözüm işi, siyaset işidir. Hepimizin yegane gayesi, vatandaşlarımızın huzur içinde, refah içinde bu güzel coğrafyada birlik beraberlik içinde yaşamasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak bizim bütün hedefimiz bundan ibarettir.” Görüşmenin sonunda ev sahibi CHP heyeti tarafından misafirlere coğrafi işaretli ünlü Gaziantep baklavası ikram edildi. Ziyaret, partilerin karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. >>>İHA\AA
