Belediye imkanlarıyla suç örgütü iddiası
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, belediye bünyesinde teknik ve fiziki takipler yapıldı. Yapılan incelemelerde şu suç unsurları tespit edildi:
-
Belediye imkanları kullanılarak bir suç örgütü kurulduğu ve yönetildiği belirlendi.
-
İnşaat faaliyetleri yürüten müteahhitler ile belediye yöneticileri ve çalışanları arasında rüşvet alışverişi olduğu saptandı.
-
İmar süreçlerinde usulsüzlükler yapıldığı ve belediye yönetiminin bu süreçlerde aktif rol aldığı ortaya çıktı.
-
Belediye iştiraklerine ait kredi kartlarının, banka hesaplarının ve resmi araçların şahsi harcamalar ile konaklamalar için kullanıldığı anlaşıldı.
-
Belediye aleyhine haber yapan veya sosyal medyada eleştirel paylaşımda bulunan kişilerin darp edildiği kayıtlara geçti.
-
Kamuoyunda “bankamatik personel” olarak bilinen, fiilen çalışmayan kişilere maaş ve çeşitli ödemeler yapıldığı tespit edildi.

İzmir’de Buca Belediyesi ve bağlı iştiraklerine yönelik geniş çaplı yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Operasyonun bilançosu: 53 kişi yakalandı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından bu sabah başlatılan eş zamanlı operasyonda 62 şüpheli hedef alındı. Şu ana kadar 53 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Gözaltı listesinde kimler var?
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve haklarında işlem yapılan isimler arasında belediyenin en üst düzey yöneticileri yer alıyor:
-
Mevcut Buca Belediye Başkanı Görkem Duman.
-
Önceki dönem belediye başkanı Erhan Kılıç.
-
3 belediye başkan yardımcısı ve 1 eski CHP ilçe başkanı.
-
İmar, planlama, sosyal hizmetler ve destek hizmetleri gibi birimlerde görevli 6 müdür ve müdür vekili.
-
16 firma sahibi, müteahhit ve iş insanı ile 4 mimar.
-
Belediye iştiraklerinde görevli üst düzey yöneticiler, muhasebe sorumluları ve teknik personel.>>>İHA
