HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA SAVAŞ TAMTAMLARI ÇALDI DOLAR VE PETROL COŞTU ALTIN ÇAKILDI
Küresel ekonomideki bu büyük altüst oluşun merkezinde, Washington ile Tahran hattında Hürmüz Boğazı’nda meydana gelen sıcak askeri temaslar yer alıyor. ABD helikopterinin düşürülmesi ve ardından gelen karşılıklı füze misillemeleri, petrol fiyatlarını fırlatırken enflasyon endişelerini de zirveye taşıdı. Merkez bankalarının faizleri uzun süre yüksek tutacağı beklentisi ve dolar endeksindeki ralli, faiz getirisi olmayan spot altının ons fiyatını kritik 4.300 dolar desteğinin altına iterek yüzde 1,9’luk kayıpla 4.178 dolara kadar savurdu. Böylece 23 Mart’tan bu yana en dip nokta görülmüş oldu.
KAPALIÇARŞI DEPREMDE GRAM ÇEYREK VE CUMHURİYET FİYATLARI KAÇ LİRAYA İNDİ
Uluslararası piyasalarda esen bu sert kutup rüzgarı, yurt içindeki altın yatırımcısını ve kuyumcu piyasasını da doğrudan vurdu. Çarşamba sabahı itibarıyla ekranlarda kırmızı renk hakim olurken, serbest piyasadan alınan güncel verilere göre değer kayıpları tüm enstrümanlara yansıdı:
-
Gram Altın: Küresel çöküşün etkisiyle yüzde 1,92 oranında eriyerek 6.260,98 TL seviyesine geriledi. (Alış: 6.232,47 TL – Satış: 6.289,48 TL)
-
Çeyrek Altın: Günlük bazda yüzde 1,93 değer kaybederek psikolojik sınırların altına indi ve 10.041,65 TL seviyesinden işlem görmeye başladı. (Alış: 9.917,68 TL – Satış: 10.165,62 TL)
-
Cumhuriyet Altını: Yüzde 1,92’lik düşüş dalgasıyla adeta eriyen büyük altın, günü 41.605,46 TL son işlem seviyesiyle açtı. (Alış: 41.134,30 TL – Satış: 42.076,62 TL) >>>HABER MERKEZİ
