Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistinli Gazeteciler Sendikası’ndan basın özgürlüğü tepkisi

Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail’in, Fransız gazeteci Alice Froussard’ın, Hamas’ı desteklediği gerekçesiyle sınır dışı edilmesinin basın özgürlüğünün ihlali olduğunu belirtti.

Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail'in, Fransız gazeteci Alice Froussard'ın, Hamas'ı desteklediği

Froussard’ın Ben Gurion Havalimanı’ndan geri çevrilmesinin ardından Filistinli Gazeteciler Sendikası’ndan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, basın özgürlüğü ve bilgiye erişimin ihlali olduğu kaydedilen karar kınandı.

Söz konusu kararın, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Kudüs dahil Batı Şeria’da sahada işlenen ihlallerin belgelenmesi ve basına yansımasının engellenmesini hedefleyen sistematik politikanın bir parçası olduğu dile getirildi.

Filistinli ve uluslararası gazetecileri hedef alan, gazetecilerin hareket özgürlüğünü kısıtlayan, bilgi akışını sınırlayan önlemlerin bir devamı niteliğindeki kararın çok sayıda gazetecinin öldürüldüğü Gazze’deki savaşın devam ettiği bir zamanda alındığına işaret edildi.

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Fransız gazeteci Alice Froussard’ın Hamas’ı desteklediği gerekçesiyle Ben Gurion Havalimanı’ndan geri çevrilip Fransa’ya geri gönderildiğini açıklamıştı.

Froussard, son 6 yıldır Kudüs ve Ramallah’ta Fransız medya kuruluşları için görev yapmıştı. >>>AA