Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim insanları, mühendislikteki gelişmeleri konuştu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Uluslararası Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimler Konferansı’nın (ICETAS 2024) 7.si düzenlendi. Konferansın açılışını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaparken, açılış konferansını ise Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, gerçekleştirdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Uluslararası

Afyon Kocatepe Üniversitesi önemli bir konferansa daha ev sahipliği yaptı. Teknoloji Fakültesi tarafından 7. Uluslararası Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimler Konferansı düzenlendi. Konferansın açılışı Afyon Kocatepe Üniversitesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konferansla ilgili bilgileri Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, verdi. Erol, konuşmasını hem İngilizce, hem Türkçe gerçekleştirdi.

“BİLİM İNSANLARI 40’A YAKIN BİLDİRİ SUNACAK”

Erol, “7 yıl önce temelleri atılan bu konferansımızın fikir babası olan ICETAS, hem üniversitemiz hem de fakültemiz adına uluslararası bir marka değeri yaratmış olmasından büyük gurur duyuyorum. Konferansımıza Türk bilim insanlarının yanında ABD, Polonya, Romanya, Gürcistan, Umman, Bulgaristan, Arnavutluk, Japonya, Hindistan gibi ülkelerden bilim insanları katılıyor. Konferansımız boyunca bilim insanları 40’a yakın bildiri sunacak. Oturumlar hem çevrim içinde hem de yüz yüze olacak” dedi.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise konuşmasında, konferansın faydalı olmasını dileyerek, konferansın mühendislik konularında önemli bildirilere fırsat vereceğini dile getirdi. Rektör Karakaş, “Bu prestijli organizasyona ev sahipliği yaparak, mühendislik ve uygulamalı bilimler alanında bilgi paylaşımını teşvik etmek, yenilikçi yaklaşımları desteklemek ve bilimin ışığında geleceğin inşasına katkıda bulunmak bizim için büyük bir onurdur” ifadelerini kullandı.

“BU KONFERANS, GELECEĞİMİZ İÇİN DE BİR KİLOMETRE TAŞI OLACAKTIR”

“7.’sini Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz Konferans Serisi, mühendislik teknolojileri ve uygulamalı bilimler alanında uluslararası bilimsel iş birliğini teşvik eden, yıllar içerisinde saygın bir gelenek haline gelmiş bir platformdur” diyen Profesör Karakaş, şunları kaydetti: “2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde başlayan bu serüven, Romanya’dan Kuzey Makedonya’ya, Ukrayna’dan Bosna Hersek ve Arnavutluk’a kadar genişleyerek farklı ülkelerde bilimin sınırlarını aşan bir köprü görevi görmüştür. Bu yıl da, konferansta Amerika, Japonya, Hindistan, Romanya, Polonya, Umman ve Gürcistan’dan alanında uzman bilim insanlarını konuk ediyoruz. Bu yılki bildiri konuları arasında; metalurji ve malzeme, elektrik-elektronik, endüstri 4.0, makine mühendisliği, askeri ve sivil havacılık ve sporun yanında çağımızın en çok gündemde olan yapay zeka-derin öğrenme ve makine öğrenmesi konuları yer almaktadır. Bu yılki konferans, mühendislik ve uygulamalı bilimlerin farklı disiplinler arasında nasıl bir köprü görevi görebileceğini somut örneklerle ortaya koyacak. Yapılacak oturumlar, poster sunumları ve atölye çalışmaları, bilgi paylaşımının yanı sıra inovatif düşüncelerin ortaya çıkmasına da olanak tanıyacak. Ayrıca, genç araştırmacılar için oluşturulan platformlar, onların seslerini duyurması ve bilim dünyasında yerlerini alması açısından büyük önem taşımaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bizler, bilimin evrensel müktesebatına katkıda bulunmayı temel bir misyon olarak benimsiyoruz. Hemen her hafta benzerlerini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, ifade ettiğim misyonun somut bir yansımasıdır. İnancım odur ki bu konferans, yalnızca bugünümüz için değil, aynı zamanda geleceğimiz için de bir kilometre taşı olacaktır.”

AÇILIŞ OTURUMU

Açılış konuşmalarının ardından ise açılış oturumuna geçildi. İlk oturumu Prof. Dr. Rıdvan Ünal ve Asistan Profesör Taha Sezer yönetti. İlk sunumu ise Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir yaptı. Taşdemir, yapay zeka, derin öğrenme ve makine öğrenmesi konusunda bildirisini sundu. İlk oturumda Prof. Dr. Musa Atar, inovasyon, Japon Bilim İnsanı Hidetoshi Miyazaki de iş arkadaşlığı konusunda bildiri sundu. >>>Ahmet Çetinkaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.