“HAFTALIK DERSLER GENÇLERİMİZİN YETİŞMESİ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ”
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, gençlere yönelik yapılan hizmetlerin önemine vurgu yaparak, ülkemizde 615 Gençlik Merkezi bulunduğunu ifade etti. Müftü İmamoğlu, “Katkılarınızla gerçekleştirilen etkinlikler arasında, 11 kategoride düzenlenen Akademik Söyleşiler Serisi, Anlam Arayışı Programları, Osmanlıca, İngilizce, Arapça ve Dini Musiki gibi düzenli olarak yapılan haftalık dersler gençlerimizin yetişmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Müftülük personelimizin ve farklı kurumların desteğiyle düzenlenen; Güncel Dini Meseleler, Riyazü’s-Salihin Okumaları, Kariyer sohbeti buluşmaları, Arapça, Tefsir, Hadis, Siyer, Diksiyon Dersleri ve sanata yönelik; Resim, Musiki, Ney ve Bendir gibi dersler gençlerimizin ilgiyle takip ettikleri etkinlikler arasındadır. Bunların dışında, dini sohbetlerle birlikte gerçekleştirilen taş boyama, okçuluk, yüzme, ağaç dikme, masa tenisi, satranç, bez çanta boyama, hat çalışmaları da, atölye çalışmaları olarak gençlerimize farklı güzellikler yaşatmaktadır” diye konuştu.
“GÜNLERDE GENÇLERİMİZLE BİR ARADA OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”
Müftü İmamoğlu, “Önemli gün ve gecelerde, gençlerimizin manevi atmosferi soluklayabilmeleri için büyük çaplı organizasyonlar düzenliyoruz. Müftülük olarak, müftü yardımcılarımız ve hocalarımızla birlikte, bu özel günlerde gençlerimizle bir arada olmaya özen gösteriyoruz. Ramazan ve Kurban bayramlarında gençlik Merkezimiz, yine burada kalan gençlerimize her zaman olduğu gibi ikramlarıyla ve manevi destekleriyle bayram coşkusunu yaşatmaya çalışıyorlar. Gençlik Merkezimizin dışında da, üniversitenin eğitime başladığı günlerde yapılan, ikramlı stant tanıtım çalışmalarımız, KYK yurtlarındaki gençlerimizin katılımlarıyla, sabah namazı buluşmalarımız, il içi ve il dışı kültürel gezilerimiz, burslarla maddi destek dokunuşlarımız, 12 Diyanet evimizde kalan gençlere Kadın kolları gönüllülerimizce, başlatılan yemek ikramlarımız, lise öğrencilerine yönelik kurslar ve dersler, kahvaltı ve Ramazanda iftar buluşmalarımız, izcilik faaliyetlerimiz, yarışmalar ve Çedes kapsamında değerler eğitimi faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu çalışmalar sonucunda, yıl içerisinde, çeşitli vesilelerle, 10.000’den fazla öğrenciye ulaşılmıştır. Instagram hesabımız yaklaşık 4.000 takipçiye ulaşmış ve içeriklerimiz 1 ayda 85.000’in üzerinde görüntülenme almıştır,” dedi ve Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ile ekibine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
“GENÇLİK MERKEZLERİ GENÇLERİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE YETİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ise yaptığı konuşmada, Gençlik merkezlerinin geleceğin teminatı olan gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sağladığını, bu bağlamda her zaman hocaların öğrencilere gençlik merkezinde desteğe hazır olduklarını ifade ederek, Diyanet Gençlik Merkezi’nin eğitim faaliyetlerinin gençler üzerinde bıraktığı olumlu tesirlerden bahsetti. Samimi bir ortamda fikir alışverişinin gerçekleştirildiği kahvaltı programının sonunda, İl Müftüsü tarafından, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler’e hediye takdim edildi. >>>Haber MERKEZİ