Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da dünya dans gecesi rüzgarı esti

Afyonkarahisar, kültür ve sanatın en ritmik buluşmalarından birine ev sahipliği yaptı. Dünya Dans Günü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Dünya Dans Gecesi, Oruçoğlu termal otelinde gerçekleştirilen görkemli bir organizasyonla kutlandı.

Afyonkarahisar, kültür ve sanatın en ritmik buluşmalarından birine ev sahipliği

Gecede halk oyunlarının coşkusundan tangonun büyüleyici tutkusuna, çocuk zeybek ekiplerinin gurur veren performanslarından Kafkas danslarının etkileyici ritmine kadar geniş bir yelpazede gösteriler sunuldu. Farklı kültürlerin ve yöresel figürlerin aynı sahnede buluştuğu etkinlik, izleyicilere unutulmaz bir sanat ziyafeti yaşattı.

Program, etkileyici bir açılış dansıyla başlarken, Kartal Kanatlar Çocuk Zeybek Ekibi’nin sergilediği performans izleyenlerden büyük alkış aldı. HOYEK Kadın Halk Oyunları Ekibi, Afyon Halk Oyunları Topluluğu ve Karahisar Zeybekleri’nin yöresel oyunları sahnede adeta devleşti. Karaçay-Malkar Kafkas Derneği’nin sunduğu gösteri ise gecenin en dinamik anlarından biri oldu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde tango, vals ve merengue gibi dünya danslarının yanı sıra İnce Efeler ekibinin zeybek ve kaşık havası gösterileri sergilendi. DarbukAfyon grubunun ritim şovunun ardından, tüm katılımcıların hep birlikte oynadığı karışık oyun havalarıyla coşkulu bir final yapıldı. Yerel kültürün modern dokunuşlarla birleştiği bu özel gece, katılımcıların hep bir ağızdan eşlik ettiği eğlenceli anlarla sona erdi.>>>Şerafettin KAZAK