Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da eğitime kar engeli: Hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

Afyonkarahisar Valiliği, il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, ulaşım güvenliği ve buzlanma riskine karşı farklı ilçelerde farklı uygulamalara gidildiği belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği, il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve

Üç ilçede eğitime tamamen ara verildi

Olumsuz hava şartlarının en yoğun hissedildiği Sandıklı, Sinanpaşa ve Bayat ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 (bir) gün süreyle ara verildi. Bu ilçelerdeki kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı açıklandı.

Taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda tatil kararı

Bolvadin, Şuhut, Çobanlar, İscehisar, Sultandağı, Başmakçı, İhsaniye ve Kızılören (Cerit Yaylası) ilçelerinde ise kararın kapsamı taşımalı eğitimle sınırlı tutuldu. Bu bölgelerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 (bir) gün süreyle ara verildi. Ayrıca merkeze bağlı Büyükkalecik ve Anıtkaya köylerinden il merkezine gelen öğrenciler de tatil kapsamına alındı.

Eğitimin devam ettiği ilçeler açıklandı

Hava koşullarının ulaşımı engellemediği Afyonkarahisar il merkezi ile Dinar, Emirdağ, Evciler, Dazkırı, Hocalar ve Çay ilçelerinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam edeceği bildirildi.

Kamu çalışanları için idari izin duyurusu

Valilik, okulların ilçe genelinde tatil edildiği Sandıklı, Sinanpaşa ve Bayat’ta görev yapan hamile ve engelli personelin de belirtilen süre zarfında idari izinli sayılacağını kamuoyuna duyurdu.>>>Şahan KARTAL