Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alman vatandaşı Nicole Müslüman oldu!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Almanya vatandaşı Nicole Gottschalk, İslamiyet üzerine yaptığı derin araştırmaların ardından Müslüman olma kararı aldı. Manavgat İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen anlamlı törende Kelime-i Şehadet getiren Gottschalk, yeni hayatına “Ayla” ismiyle devam edeceğini açıkladı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Almanya vatandaşı Nicole Gottschalk, İslamiyet üzerine

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Nicole Gottschalk için düzenlenen ihtida merasimi, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla huşu içinde başladı. Törende hazır bulunan Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, İslam dininin temel esasları, peygamberlik müessesesi ve Kur’an-ı Kerim’in son ilahi kitap oluşu hakkında Nicole’e kapsamlı bilgiler verdi. Müftü Eroğlu, İslam’a girişin özünün Allah’ın birliğini ve Hz. Muhammed’in (S.A.S) peygamberliğini kalp ile tasdik, dil ile ikrar etmek olduğunu vurguladı.

ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE YERLEŞİK OLARAK YAŞAYAN ALMANYA VATANDAŞI NİCOLE GOTTSCHALK, MANAVGAT İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDE DÜZENLENEN İHTİDA MERASİMİNDE KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU. İSLAMİYET’İ ARAŞTIRDIKTAN SONRA BU KARARI ALDIĞINI BELİRTEN GOTTSCHALK, KENDİ İSTEĞİYLE “AYLA” İSMİNİ SEÇTİ. (ARİF KAPLAN/ANTALYA-İHA)
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Almanya vatandaşı Nicole Gottschalk, Manavgat İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslamiyet’i araştırdıktan sonra bu kararı aldığını belirten Gottschalk, “Ayla” ismini aldı.

Çevresindeki Müslümanlardan etkilendi

Müslüman olma sürecini anlatan Nicole Gottschalk, özellikle çevresindeki Müslümanların yaşayış tarzından ve ahlakından etkilendiğini belirtti. Bu merakla başladığı araştırmalar sonucunda İslam dininin kendisine huzur verdiğini fark eden Gottschalk, kendi hür iradesiyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığı seçti. Törende duygusal anlar yaşayan genç kadın, Müslüman olduktan sonra “Ayla” ismini kullanmaya karar verdiğini ifade etti.

İhtida belgesi ve anlamlı hediyeler

İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu’nun yaptığı duaların ardından Ayla’ya “İhtida Belgesi” takdim edildi. Müftü Eroğlu ayrıca, yeni Müslüman olan Ayla’ya dinini daha iyi öğrenebilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim Meali, Temel Dini Bilgiler ve İslam konulu çeşitli eserler ile broşürler hediye etti. Tören, İslam dairesine giren Ayla’nın tebrik edilmesiyle sona erdi.>>>İHA