“Türkiye’ye duyulan güvenin bir göstergesi”
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen tanıtım programında konuşan Erdoğan, bu kararın Türkiye’nin organizasyon kabiliyetine ve modern altyapısına duyulan güvenin bir işareti olduğunu belirtti. Erdoğan, “Özellikle 8. virajıyla yarışseverlerin gözdesi olan İstanbul Park, inşallah 2027-2031 yılları arasında beş sezon boyunca heyecan dolu yarışlara ev sahipliği yapacaktır” dedi.
Tsunoda, F1 aracıyla İstanbul sokaklarındaydı
Tanıtım etkinlikleri kapsamında büyük bir sürpriz de yaşandı. Ünlü pilot Yuki Tsunoda’nın kullandığı Formula 1 aracı, Galataport’tan yola çıkarak Karaköy ve Beşiktaş sokaklarını geçti ve Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ne ulaştı. Motor seslerinin İstanbul sokaklarında yankılandığı bu gösteri sürüşü, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.
İstanbul Park’ın unutulmaz geçmişi
2005-2011 yılları ile pandemi dönemindeki 2020 ve 2021 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park, şimdiye kadar 9 büyük yarışa sahne oldu. Bu pistte;
-
En Başarılı Pilot: 2006, 2007 ve 2008 yıllarında üst üste üç galibiyet alan Felipe Massa oldu.
-
Tarihi An: Lewis Hamilton, kariyerinin 7. şampiyonluğunu 2020 yılında İstanbul’da ilan ederek Schumacher’in rekoruna ortak oldu.
-
Hız Rekoru: 2005 yılında 1.24.770’lik derecesiyle en hızlı tur zamanını kaydeden Juan Pablo Montoya’da kalmaya devam ediyor.
Düğüm 2027’de çözülecek
Bugüne kadar Alonso, Schumacher ve Verstappen gibi efsane isimlerin birincilik kürsüsüne çıkamadığı İstanbul Park, 2027’den itibaren başlayacak yeni dönemde yeni rekortmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her açıdan kusursuz bir organizasyonla yarışseverleri Türkiye’de ağırlayacaklarını vurguladı.>>>HABER MERKEZİ
