Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basında gündem: Türk bayrağımız, Hasan Kundakçı, Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Nusaybin-Kamışlı sınır hattında şanlı Türk bayrağımıza yapılan alçak saldırı konuşuldu. Yapılan değerlendirmelerde Türk bayrağımıza kimsenin el uzatamayacağı anlatıldı. Teröre kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu ve Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anıldı. İllerin ülke bütçesine koyduğu gelir ile aldığı payların sıralaması ele alındı.

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Nusaybin-Kamışlı sınır hattında şanlı

KIBRIS VE HASAN KUNDAKÇI

Türkiye’nin güney sınırında yaşanan gelişme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdığını kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Mardin’in Nusaybin ilçesinde, gerçekleştirilen provokatif eylemde, sınır hattındaki tampon bölgede bulunan Türk bayrağımız hedef alındı. Ardından kamuoyundan büyük tepki geldi. Bu hain saldırı en şiddetli biçimde kınandı. Bu olay Türk milletinin ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu bir kez daha gösterdi. İlimizde de protestolar düzenlendi. Siyasi partilerin temsilcileri açıklamalar yaptı. Bu olay akıllara vaktinde Türk bayrağına el uzatan Rum’u bayrak direğinde vuran hemşerimiz Hasan Kundakçı Paşa’yı akla getirdi. Sandıklılı olan Hasan Kundakçı bayrağımıza saldıran haine gereken cevabı vermişti. Ulu Önder Atatürk ise İzmir’in kurtuluşunun ardından ayaklarına serilen Yunan bayrağını çiğnememiş ve bayrağın bir milletin onuru olduğunu söylemişti. Bunu da hatırlatmış olalım” dedi.

MALUM PARTİ KONGREDE DE BAYRAK İNDİRMİŞTİ

Bayrağımıza bugüne kadar kimsenin el uzatamadığını ve hiçbir zaman uzatamayacağını söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Geçmişte malum partinin genel kurulunda da Türk bayrağımızı indirmeyi denemişlerdi. O zaman da bu konu şiddetli bir şekilde protesto edilmişti. O tarihte ben Ambar yolunda esnaftım. Bin bayrak siparişi verdim ve herkese dağıttım. Yer göre gelincik tarlası gibi olmuştu. Biz millet olarak bayrağımıza düşkün bir milletiz. Bayrak bir milletin onuru ve namusudur. Ona kimse dokunamaz. Dokunan eli kırarız. Rahmetli Hasan Kundakçı Paşa ile bayrağımıza el uzatan haini daha önce konuşmuştuk. Kendisiyle bu konuya ilişkin geçmişte sohbetim olmuştu. Bayrağımız daima hak ettiği şekilde en yükseklerde dalgalanacaktır. Sonuçta bayrak inmez, ezan dinmez” dedi.

KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ

Eski teknik Direktör Mircea Lucescu’nun, ‘Köpekler istedi diye atlar ölmez’ sözünü hatırlatan Gazeteci Polat Yılmaz, “Birileri bayrağımızı indirerek yok edemez. Ben bu olayın provokasyon olduğunu düşünüyorum. Olayın ardından ertesi gün yayınlanan Güney Doğu’nun yerel gazetelerine baktım. Gazeteler de yapılanın doğru olmadığını yazdılar. Milletimiz de bayrak konusunda büyük bir mutabakat var. Yapılan bireysel bir saldırıdır. Zaten devletimiz gerekeni yapmış ve olayı yapanı yakalamıştır. Bayrağımız hepimiz için çok önemlidir” diye konuştu.

BAYRAĞI KABUL ETMEYENLERLE BARIŞ OLUR MU?

Yaşanan bayrak indirme olayının ardından ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin kalmadığına değinen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “DEM Parti temsilcileri Türk bayraklarıyla yürüselerdi veya TBMM Genel Kuruluna girselerdi samimiyetlerine inanırdık. Bu parti kendini bu ülkeye ait hissetmeyenlerin sığınağı haline gelmiştir. Geçmişte de yaptıkları mitinglerde bir tane bile Türk bayrağı yok. Türk bayrağı hepimizi simgeler. Bayrağı kabul etmeyenlerle barış olmaz. Bana göre, Terörsüz Türkiye süreci siyasi bir argümandı. Bundan geri dönüldüğünü düşünüyorum. Bebek katili Öcalan’ın ifade tutanaklarından da bu anlaşılıyor” dedi.

Programda ülkemizin bütçe gelirleri ekseninde ekonomik veriler de değerlendirildi. Son bölümde ise katledilen Gazeteci Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan rahmet ve saygıyla anıldı. Bütçe gelirlerinde İstanbul toplanan verginin yüzde 51’ini karşıladığı anlatılan yayında illerin 6 kategoriye ayrıldığı, Afyonkarahisar’ın 4. kategoride yer aldığı ve 42. sırada olduğu anlatıldı. Bu verilere göre Afyonkarahisar bütçeden 4 alıyor, 2 ödüyor. >>>AA