Harran Üniversitesi’ne profesör olarak atandı
Halen Harran Üniversitesi’nde Yüksekokul Müdürü ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ciğerci, üniversitenin Eğitim Fakültesi’ne Profesör olarak atandı. Bolvadinli akademisyen, başarılı çalışmalarıyla hem memleketini hem de görev yaptığı kurumu gururlandırdı.
Eğitim projelerinin mutfağındaki isim
Profesör Dr. Fatih Mehmet Ciğerci, sadece akademik çalışmalarıyla değil, Türkiye’nin eğitim vizyonuna yön veren projelerdeki rolleriyle de tanınıyor:
-
Program Yazarlığı: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İlkokul Türkçe Dersi, yurt dışındaki Türk çocukları için Türkçe ve Türk Kültürü Dersi ile PIKTES gibi MEB projelerinde program yazarı olarak görev aldı.
-
Bilimsel Çalışmalar: İlk okuma-yazma, yabancılara Türkçe öğretimi ve ilkokul düzeyinde Türkçe eğitimi üzerine 70’e yakın bilimsel çalışmaya imza attı.
-
Projeler: TÜBİTAK destekli, Türkiye’nin 7 bölgesini kapsayan ulusal projelerin yürütücülüğünü üstlenmenin yanı sıra çeşitli uluslararası projelerde de aktif görev aldı.
