CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi ve Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadaroğlu koordinesinde yürütülen eğitimlerde, arama-kurtarma gönüllüleri zorlu parkurlardan geçti. 6 farklı istasyonda kurulan eğitim alanlarında; halatla kütle çekimi (trifor), hava yastığı ile tahkimat, kırma-delme-kesme teknikleri ve GPS ile kayıp arama gibi hayati konularda profesyonel eğitimler verildi.
MEHMET DEMİR: 35 CANI ENKAZDAN ÇEKİP ALMIŞTIK
Duygusal anların yaşandığı tatbikatta konuşan Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Demir, 6 Şubat gecesini unutmadıklarını belirtti: “O büyük felaketi haber aldığımız an 120 kişilik ekibimizle sahadaydık. Dondurucu soğuğa rağmen ekiplerimiz canla başla çalıştı ve 35 vatandaşımızı ezkazın altında sağ olarak kurtardık. Bugün burada, o acıların tekrar yaşanmaması duasıyla ama her an yaşanabilecekmiş gibi büyük bir ciddiyetle hazırlanıyoruz.”
SADECE DEPREM DEĞİL, HER TÜRLÜ AFETE KARŞI CAK!
CAK’ın sadece deprem odaklı olmadığını vurgulayan Demir; su altı/su üstü kurtarma, yangınlar ve kentsel felaketlerde de AFAD ile koordineli olarak görev yapabilecek kapasiteye ulaştıklarını belirtti.
MEHMET DEMİR: 10 İLDE YAPILANMAMIZI TAMAMLADIK
CAK’ın son 3 yıldaki gelişimine dikkat çeken Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Demir, Türkiye genelinde 10 ilde ekiplerin tamamlandığını ve akreditasyon süreçlerinin hızla devam ettiğini müjdeledi. Demir, gece-gündüz demeden gerçekleştirilen bu kampların, ekiplerin her an aktif kalması için hayati önem taşıdığını ifade etti. >>>Haber Merkezi

