Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defterdar Gündüz: Vergi affı yok

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından Kurumlar Vergisi Beyannamesi hazırlık sürecine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda mali müşavir katıldı.

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından Kurumlar Vergisi

Seminerin açılışında konuşan Oda Başkanı Erdal Sayar, Nisan ayının kurumlar vergisi açısından yoğun bir dönem olduğuna dikkat çekerek meslek mensuplarına kolaylıklar diledi. Sayar, beyan sürecinin sağlıklı yürütülmesinin hem mükellefler hem de mali müşavirler açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Programda konuşan Afyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz ise vergi politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gündüz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son değerlendirmelerine atıfta bulunarak vergi affı veya benzeri bir düzenlemenin gündemde olmadığını belirtti. Vergi disiplininin önemine vurgu yapan Gündüz, “Hafta içinde Bakanımız da kamuoyu ile paylaştı. Vergi affı ve benzeri gündemimizde yok. Mali disiplin korunması ve vergisini zamanında ödeyenlerinde hakkını korumak zorundayız. Bizler vergi borcu olan mükelleflere zaten gerekli kolaylığı da gösteriyoruz. Yeter ki niyet halishane olsun” ifadelerini kullandı.

Seminerin devamında Yeminli Mali Müşavir Yusuf Gümüş, kurumlar vergisi beyannamesinin hazırlanmasına ilişkin teknik bilgiler paylaşarak uygulamada dikkat edilmesi gereken hususları katılımcılara aktardı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. >>>Haber Merkezi