Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar’da halkevi coşkusu: 1938 yılında unutulmaz yıl dönümü kutlamaları

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi, 20 Şubat 1938 tarihinde Halkevinin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tarihi günlerinden birini yaşadı. İlçedeki tüm resmi kurumların, öğrencilerin ve yerel halkın katılımıyla gerçekleşen törenlerde, Dinar sokakları ve Halkevi binası bayraklarla donatıldı.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi, 20 Şubat 1938 tarihinde Halkevinin kuruluş yıl

Parti genel sekreteri dinlendi

Kutlamaların merkez adresi olan Halkevinin büyük salonu, sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı. Katılımcılar, Parti Genel Sekreteri Şükrü Kaya’nın günün anlam ve önemine dair etkileyici söylevini hep birlikte dinlediler. Tören, Cumhuriyet ideallerinin ilçe halkıyla buluştuğu bir platforma dönüştü.

Bir yıllık faaliyet raporu açıklandı

Törende öğretmen Celal Çağlayan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kaza Kültür Müdürü ve Halkevi Temsil Kolu Başkanı Yümnü Tunçel, evin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel faaliyetler hakkında halka detaylı bilgiler verdi. Genç bir öğrencinin okuduğu Bayrağım şiiri ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Halka ücretsiz sinema keyfi

Gündüz düzenlenen resmi törenlerin ardından coşku gece de devam etti. Dinar Halkevi sinema salonunda, yıl dönümü kutlamaları kapsamında tüm ilçe halkına yönelik ücretsiz film gösterimi yapıldı. Bu etkinlik, o yıllarda ilçenin sosyal hayatına renk katan en önemli toplumsal buluşmalardan biri olarak kayıtlara geçti.>>>https://www.afyonkarahisarmaariftakvimi.com/index/konu/81