Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bali’de Sanat” konferansı düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Bali’de Sanat” temalı konferans düzenlendi. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Araş. Gör. Alaaddin Göçer’in verdiği konferansa akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Bali’nin coğrafyası ve kültürel yapısı öğrencilerle paylaşıldı. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda verilen konferansta; Arş. Gör. Alaaddin Göçer, Bali’de araştırma gezisi esnasında edindiği bilgileri öğrencilerle paylaştı. Bali’nin bulunduğu yer ile sağ tarafında bulunan Nusa Luwang arasında hem okyanusta hem de havada ters akım olduğu bilgisini kaydeden Göçer, “Bu iki bölgedeki hayvan, kuş ve bitki çeşitliliği birbirinden tamamen farklı. Bu iki bölgedeki kuşların kesinlikle karşı tarafa geçişi olmuyor. Çünkü hava akımı bunu engelliyor” dedi.

“ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİNİ ÇOK GÜZEL YÜRÜTÜYORLAR”

Bali’nin fiziki ve coğrafi özellikleri hakkında bilgi veren Göçer, şöyle konuştu: “Bali sürekli depremlerin olduğu ve depremlerden kaynaklı tsunamilerin meydana geldiği bir bölgedir. 5 bin metrekare bir toprağı bulunmasına rağmen 5 milyon insan yaşamaktadır. Kullandıkları para birimi Rupi’dir. Nüfusun yüzde 85’i Hindu, yüzde 14’ü Müslüman, yüzde 1’lik kesim de diğer dinlere mensup olan insanlar. Buradaki Hinduizm’in Hindistan’daki Hinduizm gibi diğer dinlere karşı sert tepkileri yoktur. Bali’de Budizm ile Hinduizm sürekli birlikte olmuştur. Ardından adaya Müslümanlığın ulaşmasıyla ortaya karma bir din çıkmıştır. Gördüğümüz kadar insanlar birbirleriyle komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini çok güzel yürütüyorlar.”

BALİ’DEKİ TARİHİ TAPINAKLAR ANLATILDI

Bali’de bulunan tapınakları ziyaret eden Göçer, ilk olarak Tanah Lut Tapınağı’na düzenlediği gezisinden bahsettiği konuşmasında “Hindular ada dışından bölgeye hac için ziyarete geliyor. Tapınak denizin ortasında bulunuyor. Medcezir olayına bağlı olarak tapınağın etrafı su ile doluyor” dedi. Bir sonraki gezisinin Uluwate Temple tapınağına olduğunu söyleyen Göçer, burasının kutsal sayıldığını ve hayvanlara zarar vermenin kesinlikle yasak olduğunu vurguladı. Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. >>>Şahan KARTAL 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.