Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnsanlara inanmaktan vazgeçmemek gerekir”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ortaklığında “Mesleki Gelişim ve Kariyer Yolu” konferansı düzenlendi. Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, “İnsanlara inanmaktan vazgeçmemek gerekir. Tutarsızlık olabilir ama insanlar hayatının her döneminde değişebilir ve farklı farklı insanlar olabilir” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, Afyonkarahisar Baro Başkanı Melahat İpek Yılmaz Göktürk, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“DENEYİMLİ İNSANLARIN HİKAYELERİNİ ÖRNEK ALIN

Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, Hukuk Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine, mesleki hayatlarında ve günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri tavsiyelerde bulanarak, bilgiler verdi. Köroğlu, liderliğin kişinin yeteneği olduğunu ve sonradan kazandırılabilen bir şey olduğunu belirterek, “Hukuk Fakültesi, kişileri hayata hazırlayan bir yer, sadece meslek edindirmez. Hukuk Fakültesinde okuyorsanız siyasetle ilgilenmeniz, üçüncü sayfa haberlerini okumanız ve genel kültürünüzün iyi olması gerekir” dedi. Avukatlık mesleğini öğrenmek için kişinin kendisine bir usta seçmesi ve seçtiği ustayı her yönüyle örnek alması gerektiğine dikkat çeken Köroğlu, “Bir konuyu iyi yapan bir insan gördüyseniz onun, bunu nasıl yaptığını izleyin. Bir avukat kariyerini, kendini inşa ederek ve bu tarz deneyimli insanların hikayelerini izleyip, onlardan bir şey çalarak var eder” diye konuştu.

“MERAK DUYGUSU KİŞİYİ İLERİYE TAŞIR”

İnsanlara güvenin oldukça önemli olduğunu ifade eden Köroğlu, “İnsanlara inanmaktan vazgeçmemek gerekir. Tutarsızlık olabilir ama insanlar hayatının her döneminde değişebilir ve farklı farklı insanlar olabilir. Bu yüzden değişim konusunda muhafazakâr olmamalı ve insanların değişebileceğine inanmalısınız. En nihayetinde insanların size karşı davranışlarına bakmalısınız” dedi. Kişiyi ileriye taşıyacak duygunun ‘merak’ olduğunu vurgulayan Köroğlu, “Merak duygusu önemlidir. Sizi tanımayan insanlarda da uyandırmanız gereken duygu meraktır. Merak duygusunu bir ‘CV’ göndererek yapamazsınız. Bunu sağlamak için farklı olmak zorunda değilsiniz ama farklı şeyler yapmalısınız” ifadelerini kullandı. İyi bir hukukçu veya baro başkanı olmak için en önemli durumun kişinin kendisini inşaa etmesi olduğunu belirten Köroğlu, “Kendinizi, yeteneklerinizi bulmaya çalışın. Siz de olmayan yetenekleri değil olanın üzerine gidin. Bir konuyu sizden daha iyi yapan varsa da onu destekleyin” dedi. Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.  >>>Şahan KARTAL 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.