Afyonkarahisar deyince ilk akla gelen şeylerden biri de Afyon’un eşsiz lezzetli sucuğu. Geleneksel yemekler için deneyimsel bir seyahat rehberinde ise Afyonkarahisar Sucuğu dünyadaki en iyi et ürünleri arasında 24. sırada yer alıyor.
Eşsiz lezzetiyle damakları çatlatan Afyonkarahisar Sucuğu geleneksel yemekler için deneyimsel bir seyahat rehberi olan tasteatlas’ta Dünya’daki en iyi et ürünleri sıralamasında 24. sırada yer alıyor.Veteriner Hekim Hüseyin Karaca, Afyon Sucuğu’nun içerisine neler katıldığını ve lezzetinin sırrını Kanal 3’e ve Gazetemize anlatarak, “Afyonkarahisar Sucuğu çok önemli, şehrimizin en önemli tanıtım etiketlerinden bir tanesi, dana eti,yağı ve özel baharatlarla var olan bir karışım. Sucuğun dinlendirme ve paketleme aşamalarından sonra sevkiyat süreci gerçekleşiyor. Burada önemli olan etin seçimi, et kalitesi ne kadar iyi olursa ve aynı zamanda kullandığımız baharatlar, içerisinde kimyon, kırmızı biber, karabiber ağırlıklı olaraktan birçok baharatla sucuğun özdeşleşmiş hali, dinlendirme ve fermantasyon ile sucuk elde ediyoruz” dedi.>>>Alkan Kurt ÖZEL