Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rakamlar gerçekten izah edilebilir değil”

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mevcut açıklanan rakamlar gerçekten izah edilebilir değil. 2025 Ocak itibariyle 6 aylık ilk teklifimiz olan yüzde 15 zam ve yüzde 10 refah payı kısmıyla beraber başlamalıydı. Onun için bir an önce memur ve memur emeklisine refah payı verilmeli” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2024 yılında enflasyon yüzde 44,38 olarak gerçekleşti. Böylece yıl sonu enflasyon rakamı, Merkez Bankası’nın yüzde 44’lük hedefinin biraz üzerinde gelmiş oldu. Aralık ayında enflasyon aylık bazda yüzde 1,03 ile beklentilerin altında geldi. Enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emeklilerin zam oranı netleşti. Emekliler, 6 aylık enflasyon olan yüzde 15,75’lik zam hakkı elde etti. Memurların zam oranı ise yüzde 11,54 olarak hesaplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, düzenlediği basın açıklamasında yapılan maaş artışının yetersiz olduğunu ve memur ve memur emeklisine refah payı verilmesini talep etti.

“MEMURA VE MEMUR EMEKLİSİNE BİR AN ÖNCE REFAH PAYI VERİLMELİ”

Mevcut enflasyon rakamlarının memur ve memur emeklilerinin geçimlerini sürdürmesi için yeterli olmadığını da vurgulayan Yalçın, taleplerini şu şekilde sıraladı: “Mevcut açıklanan rakamlar gerçekten izah edilebilir değil. Onun için az önce ifade ettiğim gibi 2025 Ocak itibariyle bizim toplu sözleşme masasında getirdiğimiz 6 aylık ilk teklif olan yüzde 15 zam ve yüzde 10 refah payı kısmıyla beraber başlamalı bu konu. Onun için bir an önce memur ve memur emeklisine refah payı verilmeli. Birinci derece 3600 ek gösterge talebi, vaadi, toplu sözleşme kararı bir an önce hayata geçmeli. Mühendislik meslek kanunu çıkarılmalı. Emeklilere seyyanen ödeme yansıtılmalı. Tasarruf tedbirleriyle engellenen koruyucu giyim kazanımımız bir an önce eksiksiz olarak uygulanmalı ve tasarruf genelgesinden toplu sözleşme hükümlerine sarkan kısımlar bir an önce çıkarılmalı. Üniversite idari personelin yer değişikliği düzenlenmesi tamamlanmalı. Yardımcı Hizmetler sınıfı kaldırılmalı. Kamu personel sisteminin sorumlu alanları bu anlamda düzeltilmek zorundadır. Sorunları zamana bırakarak sosyal maliyet üretilmemeli.” Yalçın, 7 Ocak Salı günü Hazine ve Maliye Bakanlığının önünde gideceklerini de belirterek, burada toplu sözleşme hükümlerinin eksiksiz uygulanması ve refah payı taleplerini yineleyeceklerini dile getirdi. >>>İHA

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.