Yağışlı hava ve kaygan zemin kazaya davetiye çıkardı
Edinilen bilgilere göre kaza, bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda birden fazla aracın birbirine çarpması sonucu meydana geldi. Atilla Koç ve Zehra Zümrüt Selçuk’un içerisinde bulunduğu aracın da karıştığı zincirleme kazada, araçlarda büyük çapta maddi hasar oluştu.
Yaralıların sağlık durumu ve müdahale süreci
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane kaynaklarından alınan ilk bilgilere göre, eski bakanlar Atilla Koç ve Zehra Zümrüt Selçuk’un hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tedavilerinin tedbir amaçlı sürdüğü bildirildi. Diğer 6 yaralının da sağlık durumlarının kontrol altında olduğu öğrenildi.
Sivrihisar-Eskişehir karayolunda trafik aksadı
Kaza nedeniyle Sivrihisar-Eskişehir istikametinde trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Jandarma ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek amacıyla olay yerinde detaylı bir inceleme başlattı.
Kamuoyundan geçmiş olsun mesajları
Kazanın duyulmasının ardından siyaset dünyasından ve vatandaşlardan Koç ve Selçuk ailesine yönelik pek çok “geçmiş olsun” mesajı paylaşıldı. Yetkililer, özellikle bahar yağışlarının etkili olduğu bu günlerde sürücüleri hız limitlerine uymaları ve takip mesafesini korumaları konusunda bir kez daha uyardı.>>>HABER MERKEZİ
