Sandıklı Termal Turizm Festivali’nde yöresel lezzetleriyle, el yapımı nadide eserleriyle ve çok sayıda farklı ürünleriyle satıcılar da stantlarda yerlerini aldı. Satıcılar bir taraftan eğlencenin tadını çıkarırken, diğer taraftan da halkı mutlu etmek için satışlarını gerçekleştirdi.
5 gün boyunca süren Sandıklı Termal Turizm Festivali dopdolu etkinliklerle devam etti. Festival süresince yöresel lezzetler, el emeği göz nuru eserler, çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlarıyla yer alan satıcılar da hem festivalin tadını çıkardı, hem de ürünlerini vatandaşlara satarak gelir elde ettiler. Bizler de festivaldeki satıcılara festivalin nasıl geçtiğini ve satışlarının nasıl olduğunu sorduk.
“CIVIL CIVIL HER YER İYİ GÜZEL”
Bir esnaf, “Ben bugün burada tarhanamı, eriştemi yaptım, onları satıyorum. Oyalarımı yaptım, onları satıyorum. Poşetliklerim, bebek yeleklerim, fularlarım, patiklerim var, bunları satıyorum. Çok şükür diyelim. Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, bize böyle bir imkan tanıdı. Allah razı olsun kendisinden… Önceki yıllarda da kaplıcamızda oluyordu, bu senede böyle bir değişiklik oldu, iyi oldu değişiklik yani… Cıvıl cıvıl her yer iyi güzel…” diye konuştu.
“AMACIMIZ SATIŞ YAPMAK DEĞİL İLÇEMİZİN REKLAMINI YAPMAK”
Bir vatandaş da amaçlarının Sandıklı’yı tanıtmak olduğunu ifade etti: “Şu anda el sanatlarıyla uğraşıyoruz. Avize, vazo, kuş yuvası, çocuk kumbarası onun gibi şeyler yapıyoruz. Biz genelde sipariş yapıyoruz ama nedense insanların ilgisini çekmiyor. Kendi el sanatlarımız olsun, Sandıklımızın geleneksel el sanatlarını, kültürlerini tanıtmak. Burada esas amacımız bizim satış yapmak değil bir nevi ilçemizin reklamını yapmak.”
“İNSANLARA FARKLARI TATTIRMAK MUTLULUK VERİYOR”
İl dışından gelen bir esnafta insanlara mutluluk dağıttıklarını ifade etti: “Festivalde ağırlıklı olarak Erzurum Cağ kebap, kuzu kavurma, kuzu döner, yaprak sarma, çiğ köfte, içli köfte, kağıt kebap, Adana, Urfa, Anadolu mutfağının hepsi var. İnsanlara farkları tattırmak mutluluk veriyor. Buradan önce Antep’teydik. Antep mükemmel derecede geçti. İnsanlarda bayıldılar cağ kebabımıza, her yerde bulunmuyor. Biliyorsunuz cağ kebabı dünyanın en lezzetli yemekleri sıralamasında dokuzuncu sıraya girdi. Şu anda Avrupa’da, Asya’da, Amerika’da yoğun bir cağ kebap restoranları açılmakta… Biz de Türkiye’yi karış karış gezerek tanıtıyoruz.” >>>Yurdanur Mergen