Demirci yaptığı yazılı açıklamada, “Afyonkarahisar Merkez ve Merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan 6050 eğitim çalışanının maaş promosyon anlaşması Şubat 2025’te bitecektir. Türk Eğitim Sen olarak geçmişte yapılan hataların yapılmaması, geçmişte yaşanan kavgaların yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 06/11/2024 tarihli yazımızla müracaat etmiş, konuya ışık tutması adına; Şeffaflık adına Şartnamenin resmi web sayfasında yayınlanması, sürece en az 4 büyük sendikanın dahil edilmesi, ihalenin canlı yayınlanması taleplerinde bulunmuştuk. Üzülerek gördük ki şimdiye İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu söylediklerimizi yapamadı, şartnameyi kendi hazırlamış, bankalara göndermiş konuyla ilgili hiç bilgi vermemiştir. Bir önceki sözleşmenin şaibesinden kurtulmadan yenisine mi yol açmak mı istiyorsunuz? Biz bu şeffaflığı hem Devlet Kurumunun yıpranmaması, hem sizin şaibe altında kalmamanızı hem de çalışanların aklına acaba sorusunun gelmemesi için istiyoruz. Hatta dedik ki sürece anket ile eğitim çalışanlarını katın diye resmi talepte bulunduk. Bizi anlamadılar” ifadelerini kullandı.
“ARALIK AYINDA YAPMANIN GEREKÇESİNİ AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUZ”
Türk Eğitim Sen olarak sosyal medyada ‘SeffafPromosyon’ Hastag ile eylem yapacaklarını belirten Demirci, “Diyoruz ki ‘Hakkımıza Sahip Çıkalım’ Şartnamenin tamamının açıkça yayınlanması şeffaflığın ön şartıdır. Ayrıca Şubat’ta biten sözleşmenin ihalesini Ocak zammını ve çok sayıda başöğretmenlik tazminatına kavuşacak öğretmen olacağını göz önüne almadan Aralık ayında yapmanın gerekçesini açıklamalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Ocak ayında yapılacak bizim aldığımız rakamın üstünde alınan rakamların vebali öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sonrada yetkili sendika olacaktır. Biz de bunu her seferinde size hatırlatırız” dedi.
“BÜTÜN ÇABAMIZ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA BİRKAÇ AY OLSUN RAHAT NEFES ALDIRMAK İÇİN”
Demirci açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Türk Eğitim Sen olarak 31 Ekim -10 Kasım 2024 tarihleri arasında 4 bin 345 öğretmen arkadaşımızla anket yaptık. Katılımcıların yüzde 68.3 daha iyi şartlarda iş bulsa öğretmenlikten ayrılacağını, yüzde 13.3’ü ise daha iyi şartlara sahip olmak için ek iş yaptığını, yüzde 77.8’i ay sonunda cebinde hiç para kalmadığını, yüzde 34.3’ü ise kredi kartının ancak asgari tutarını ödediğini yüzde 4.7’si ise asgari tutarında altında ancak ödeme yaptığını beyan etti. Bu veriler de gösteriyor ki ekonomik şartların ağırlığını sabit gelirliler, eğitim çalışanları ödemektedir. Eğitim çalışanlarının hal-i Pür Melali budur. Bütün bu çabamız da eğitim çalışanlarına birkaç ay olsun rahat nefes aldırmak içindir.” >>>Şerafettin KAZAK