Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

  Karlı havalarda araç kullananlar nelere dikkat etmeli?

  Kış aylarında araçların

 

Kış aylarında araçların hazırlığı ve doğru kullanımı kazaları en aza indirgemek için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, uzmanlar kış aylarında araçların hazırlığı ve doğru kullanım konusunda sürücülere uyarıda bulundu.

Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava araç kullananları da yakından ilgilendiriyor.  Kış aylarında araç hazırlığı ve doğru kullanımı konusunda Servis Müdürü Ali Günarslan Kanal 3 ve Gazetemize açıklamalarda bulundu.

YAKIT DONARSA NE YAPILMALI?

Günarslan, “Araçlardaki kaloriferin borusunu ön cama vermek gerekiyor. Bu sayede aracın ön camında olan buğulanmalar belirli bir süre sonra gidecektir. Yakıt donmaları genellikle benzinli araçlarda çok çok nadir gerçekleşir. Özellikle dizel araçlarda yakıt donmaları gerçekleşir. Yakıt donmaları gerçekleşmeden önce yakıt sistemi içerisinde donmayı engelleyecek katkılar vardır. Kaliteli olmak kaydıyla bu katkılardan kullanabiliriz. Bunun haricinde donma gerçekleştiyse aracı bulunduğu yerde çalıştırma imkanınız zaten yoktur. Yetkili kişilerden, servisten veya ustalardan destek alarak yakıt filtresinin içerisinde bulunan eğerki orada donma varsa yakıt filtresini değiştirerek aracın çalışması sağlanabilir” ifadelerine yer verdi.

“ANİ HAREKETLERDEN KAÇINMALIYIZ”

Kış lastiklerinin takılı olması gerektiğini kaydeden Özel Sürücü Kursu Eğitmeni Hüdayi Karaağaç, “Önce tedbirimizi alacağız ondan sonra kurallara uyacağız. Buzlu, karlı havalarda ani hareketlerden kaçınmalıyız. Fren kullanımı, ani fren yaptığınız zaman araçta bir sıkıntı yaşayabiliriz ama araçlarımız son model araçlar olduğu için fren hakimiyeti eski araçlara göre çok çok daha iyi. Ani frenlerde mümkün olduğunca direksiyonu sağa sola oynatmadan tutmalıyız. Araç oldu ki buza kapıldığı, kaydı. Aksi yönde direksiyonu kırmamalıyız. Direksiyonu aracın kaydığı yönde tutup, ona göre direksiyona hakim olup durumu kurtarmaya çalışmalıyız. Takip mesafesi hızımın yarısı kadar olmalı. Hızımız 50 km ise önümüzdeki aracı takip mesafesi 25 metre olmalıdır. Kışın buzlu havalarda bu takip mesafesinin olması gerekenden biraz daha fazla olması daha sağlıklıdır, iyidir” dedi.

 

 

 

 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.